Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

03 Nov 2020

Mopar® predstalja Jeep® Gladiator Top Dog koncept na sajmu SEMA360

Mopar® tim u SAD osmislio je potpuno nov koncept zasnovan na modelu Gladiator za virtuelno izdanje SEMA Sajma, koji se održava od 2. do 6. novembra 2020.

Mopar® predstalja Jeep® Gladiator Top Dog koncept  na sajmu SEMA360
  • Mopar® tim u SAD osmislio je potpuno nov koncept zasnovan na modelu Gladiator za virtuelno izdanje SEMA Sajma, koji se održava od 2. do 6. novembra 2020.
  • Jeep® Performance delovi (JPP) testiranog kvaliteta, koji imaju odobrenje fabrike upotpunjuju posebni terenski paket modela Jeep Gladiator koji omogućava da idete bilo kuda, za zaklete ljubitelje brdskog biciklizma.

Koristeći Jeep® Performance delove (JPP) i posebne dodatke, tim Mopar® u SAD je pretvorio Jeep® Gladiator za 2020. u zabavno koncept vozilo za ozbiljne planinske bicikliste. Koncept Jeep Gladiator Top Dog predstavljen je na sajmu SEMA360, koji predstavlja virtualno izdanje Sajma Tržišnog udruženja za specijalnu opremu (SEMA) u Las Vegasu. Ove godine, zbog pandemije COVID-19, sajam se održava onlajn, od 2. do 6. novembra.

„Sa više od 20 Jeep Performance delova, napravili smo ovaj Jeep Gladiator Top Dog koncept, koji može da ide bilo gde, za strasne ljubitelje brdskog biciklizma,“ rekao je Mark Bosanac, direktor za uslugu, delove i servis za klijente u kompaniji Mopar, FCA Severna Amerika. „Širom cele Jeep game, nudimo preko 500 delova i dodataka testiranog kvaliteta koji su proizvedeni u fabrici“.

„Napravljen da ispuni zahteve aktivnog životnog stila i nudeći jedinstvenu slobodu spuštenog krova, Jeep Gladiator je savršeno platno za Mopar da pomeri granice još dalje dodavanjem niza Jeep Performance delova“, izjavio je Džim Morison, šef brenda Jeep – FCA Severna Amerika. „Koncept Top Dog kompanije brenda Mopar pruža još pametniju funkcionalnost i svestranost modelu Jeep Gladiator“.

U K-9 plavoj boji, koncept Jeep Top Dog proširuje sposobnost nošenja tereta najsposobnijeg Jeep pikapa ikad, uklanjanjem standardne tovarne kutije i zamenjujući je posebnim PCOR tovarnim sistemom niskopodne prikolice.

Sa suvozačeve strane tovarnog sistema, biciklisti planinari mogu bezbedno odložiti alatke i zalihe koje su im potrebne na stazama u fioke na izvlačenje. Velike unutrašnje police, spoljašnji prekidači za svetlo, a dodatni izvori napajanja su na dohvat ruke.

Sa vozačeve strane tovarnog sistema, frižider na baterije i električni roštilj za hotdogove su spremni da se biciklisti „napune gorivom“ pre naredne deonice izazovnih staza.

Iznad kabine, dve rešetkaste strukture predstavljaju dodatni tovarni prostor za alat i opremu. Dodatna konceptna dupla prednja svetla su postavljena sa obe strane, a komplet podloga za prianjanje koje služe za izbavljanje vozila su takođe zakačeni za tovarne rešetke. Na rešetkastoj strukturi, dupli stalci za bicikl pružaju siguran način za transportaciju Trek brdskih bicikala do staza.

Za vrhunsku terensku sposobnost, koncept Jeep Top Dog ima 2-inčni JPP komplet za podizanje, sa FOX amortizerima koji pružaju povećano odstojanje od tla, ojačanih 17-inčnim JPP beadlock aluminijumskim felnama i 37-inčnim BF Goodrich KM3 gumama za blatnjavi teren. Konceptni čelični „visoki“ blatobrani pružaju dodatno odstojanje na sva četiri ćoška.

Koncept Jeep Top Dog pokreće dokazani 3,6-litarski Pentastar V-6 motor sa 285 konjskih snaga i 350 Nm obrtnog momenta, uparen sa TorqueFlite 8-stepenim automatskim menjačem.

JPP Rubicon branik štiti prednji deo koncepta Jeep Top Dog. Branik ima konceptnu 2-inčnu čeličnu zaštitnu rešetku, inspirisanu konceptom Jeep J6 i ekskluzivno JPP Rubicon Warn vitlo kapaciteta od preko 3.600 kg, koje sadrži Spydura sintetički konopac od 30 metara.

Konceptna hauba je naglašena prilagođenim crnim Mopar zatvaračima haube koji imaju Jeep Willys logo. JPP disaljka usmerava hladan vazduh ka motoru kada terenski uslovi ugroze normalne vazdušne otvore. Par JPP 5-inčnih terenskih LED svetala postavljenih na dnu A-stubova pomažu u osvetljavanju staze.

Bokovi su zaštićeni JPP štitnicima, prilagođenih sa zavarenim 2-inčnim čeličnim cevima, sličnim dizajnu prednje zaštitne rešetke. Crni zaštitni pragovi vrata imaju odignuti Gladiator logo i pomažu u zaštiti unutrašnjih pragova od ogrebotina i habanja.

Drugo JPP Warn vitlo je postavljeno na zadnji deo koncepta Jeep Gladiator Top Dog. Odmah iznad zadnjeg vitla, ladica na izvlačenje sadrži sklopive merdevine koje se koriste za pristup duplom stalku za bicikla.

Spoljašnja kombinacija K-9 plave i crne boje se nastavlja se i u kabini na instrument tabli koja je ista kao boja karoserije. Takođe, crna Katzkin kožna sedišta, nasloni za ruke, obloga menjača, volan i ručna kočnica naglašeni su plavim šavovima.

Mopar navlake za papučice od nerđajućeg čelika sa crnim gumenim ulošcima daju odvažan sjaj i dovoljno prianjanja papučicama za gas i kočenje. Odmah ispod papučica su Mopar patosnice za sve vremenske uslove postavljenih kroz ceo prostor kabine.

Mopar

Mopar (jednostavna skraćenica reči MOtor i PARts) je brend koji se bavi servisom, delovima i brigom o kupcima FCA vozila širom sveta. Nastao 1937. godine kao ime linije antifriz proizvoda, brend Mopar je evoluirao tokom više od 80 godina u predstavnika celokupne brige i autentičnih performansi za vlasnike i ljubitelje širom sveta.

Mopar je ostavio svoj trag 1960-ih godina tokom ere „mišićavih“ automobila, sa Mopar Performance delovima koji su unapređivali brzinu i za upotrebu na putu i za trkanje, i proširio se na tehničke usluge i podršku za kupce. Danas, globalnom pokrivenošću brenda Mopar isporučuje se preko 500.000 delova i dodataka na preko 150 tržišta. Sa preko 50 centara za distribuciju delova i 25 kontakt centara za kupce širom sveta, Mopar integriše servis, delove i brigu o kucpima kako bi unapredio podršku za kupce i dilere širom sveta.

 

Torino, novembra 2020. godine

Ostali sadržaji

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA