Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

05 Jan 2022

Novi Fiat 500 na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu (CES) 2022

Novi Fiat 500 je prikazan u svojim verzijama „3+1“ i „New (500)RED“ u Zoni elektrifikacije štanda kompanije Stellantis

Novi Fiat 500 na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu (CES) 2022
  • Novi Fiat 500 je prikazan u svojim verzijama „3+1“ i „New (500)RED“ u Zoni elektrifikacije štanda kompanije Stellantis 
  • Italijanski brend igra svoju ulogu unutar Grupe, predstavljajući svoj najpoznatiji i najsavremeniji model: potpuno električni novi Fiat 500, ilustrujući jednostavnu i radosnu mobilnost za sve, novi „dolce vita“ (slatki život)
  • Napredna elektrifikacija, tehnologija kokpita, autonomija i displeji za povezanost predstavljaju opipljive primere tranzicije kompanije Stellantis ka održivoj tehnološkoj mobilnosti 

 


 

Italijanska ikona u svoje dve verzije, novi Fiat 500 3+1 i New (500)RED, izložena je u Zoni elektrifikacije, jednoj od četiri zone u okviru štanda kompanije Stellantis na CES-u. 

Sajam CES® 2022, koji se održava od 5. do 8. januara, je eminentna svetska tehnološka manifestacija i idealno okruženje za predstavljanje današnjih mogućnosti kompanije Stellantis i uvid u budućnost napredne elektrifikacije, tehnologije unutrašnjosti kabine, autonomije i povezanosti. 

Italijanski brend igra svoju ulogu unutar Grupe, prikazujući svoj najlegendarniji i tehnološki najnapredniji model: perjanicu brenda Fiat. Potpuno električni novi Fiat 500 dizajniran je s narednom decenijom na umu i ispunjavanjem potreba električne mobilnosti u gradskim centrima budućnosti. 

Novi Fiat 500 je prava prekretnica u procesu elektrifikacije brenda Fiat: najpoznatiji i najpopularniji Fiat model je postao potpuno nov, potpuno i isključivo električni model. Širom sveta, model 500 je oličenje italijanskog automobila: lep, klasičnog dizajna, umetničko delo, inspiracija. Jednom rečju: legenda. 

Novi Fiat 500 je u potpunosti razvijen, projektovan i proizveden u Torinu, u Italiji, gde je model 500 rođen i postao najprodavaniji BEV model ove kompanije. Osim toga, novi Fiat 500 je prava globalna legenda, dostupna u Evropi, Izraelu i Brazilu, dok se izlazak na japansko tržište očekuje 2022. godine.

Novi mali električni model brenda Fiat je razbio „konvencionalne“ barijere električnog sektora: autonomiju (do 320 km prema WLTP, povećavajući se na 460 km samo u gradskom ciklusu), vreme punjenja (brzo punjenje od 85 kW kao standard) i složenost upotrebe („Tech it Easy”). Novi Fiat 500 je prvi gradski automobil sa sistemima za pomoć pri vožnji drugog nivoa, kao i dostupnošću tri različite karoserije: hečbek, kabriolet i 3+1. Zahvaljujući novom Uconnect sistemu za informacije i zabavu pete generacije, novi Fiat 500 je uvek povezan. „Hey Fiat“ je napredni sistem za prepoznavanje glasa, tako da možete da razgovarate sa automobilom samo pomoću reči za buđenje „Hej Fiat“. 

 


 

Novi Fiat 500 3+1 je najsvestraniji novi Fiat 500. Ima jedinstvena „magična vrata“ koja olakšavaju putnicima da uđu u vozilo, i sve što vam može zatrebati na zadnjim sedištima. Ova „magična vrata“ se harmonično uklapaju u strukturu automobila, bez promena u njegovom dizajnu ili dimenzijama, zadržavajući svojstva agilnog gradskog automobila. Umesto toga, eksponencijalno mu pojednostavljuju korišćenje, tako da putnici mogu lako da sednu na zadnja sedišta a glomazni predmeti se lako mogu utovariti. Kao alternativa, centralni stub – na koji su prednja vrata obično zakačena šarkama – potpuno je integrisan u treća vrata, što stvara ogroman pristupni prostor kada se otvore. 

Novi Fiat (500)RED je „Napravljen za planetu, napravljen za ljude na njoj“ i ima jasnu misiju zaštite životne sredine i ljudi: električan je, poštuje životnu sredinu i doprinosi održivijoj budućnosti. Ta misija sada ide još dalje sa modelom (RED). Novi Fiat (500)RED je 100% električan, čime daje svoj doprinos borbi protiv zagađenja; to je takođe automobil sa velikim etičkim sadržajem zahvaljujući partnerstvu sa organizacijom (RED), koju su osnovali Bono i Bobi Šrajver, posvećenoj borbi protiv pandemija već duže od 15 godina. 

Zajedno sa brendovima Jeep i Ram, Fiat se obavezao da će donirati najmanje 4 miliona dolara za podršku radu Globalnog fonda u borbi protiv pandemija širom sveta u naredne tri godine. Novi Fiat (500)RED je takođe idealan ambasador za prenošenje poruke u SAD, zahvaljujući svom prisustvu na CES-u. 
 

Torino, 5. januar 2022. godine

Ostali sadržaji

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA