Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

01 Jul 2021

Novi 500X Yacht Club Capri, prva kabriolet verzija

Prvog jula Evropa ponovo otvara svoje granice sa pokretanjem „Green Pass“ programa: dobrodošli nazad na slobodu

Novi 500X Yacht Club Capri, prva kabriolet verzija
  • 500X Yachting je prvi 500X sa novim kabrioletskim dizajnom: za nekoliko sekundi i na samo jedan pritisak dugmeta, električni „Dolce Vita“ meki krov otvoriće 500X ka nebu.
  • 500X Dolcevita Launch Edition: kabriolet u Gelato White boji, sa mornarskim enterijerom

 

Prvog Jula, Evropa će imati novi start: pomoću koncepta „Green Pass“, biće moguće povratiti slobodu kretanja u 27 država Evropske unije. Sloboda, joie de vivre i eskapizam stižu nakon dugo očekivanog restarta i početka ovogodišnje letnje sezone. Želja da se vratimo u život i ponovo otkrijemo velike i male stvari vraća nas u Dolce Vita ambijent koji je osvojio 1950-e i 60-e, kada su Rim, Kortina Dampeco, Portofino i Kapri bili poprište internacionalnog džet-seta.  U Italiji, pronašli su prave lokacije za čist eskapizam, u ime italijanskog stila i ukusa. 

 

„Prvi jul je značajan datum sa izuzetnom simboličkom vrednošću. On predstavlja zeleno svetlo za oporavak, ponovno otvaranje Evrope, povratak slobode kretanja i putovanja, i na neki način, ono malo bezbrižnosti  tipične za leto,“ rekao je Olivije Fransoa, predsednik brenda Fiat i CMO kompanije Stellantis.  „Baš to su bile vrednosti koje su inspirisale dizajn novog modela 500X Yacht Club Capri, prvog kabrioletskog 500X modela, jer je osećanje koje pruža vetar u vašoj kosi sinonim za slobodu i sreću. Nova kabrioletska karoserija debitovaće u specijalnoj seriji „Yacht Club Capri“, koja predstavlja omaž tom magičnom mestu, Jahting klubu Kapri, kao i u 500X Dolcevita Launch Edition izdanju.“

 

Fiat 500X Yacht Club Capri

Model 500X Yachting dodaje novi tip karoserije gami 500X: pored Cross i Sport paketa, 500X postaje prvi put kabriolet. Za nekoliko sekundi i na samo jedan pritisak dugmeta, električni meki krov nove Yachting Club Capri specijalne serije otvara 500X ka nebu. 

Nova specijalna serija sa bojom posvećenom Jahting klubu Kapri, dostupna je u ekskluzivnoj „Blue Venezia“ boji, sa plavim „Dolcevita“ mekim krovom, poklopcima retrovizora i kvakama od brušenog hroma, kao i logoom Jahting kluba Kapri na B-stubu i vratima prtljažnika, kao potvrdom partnerstva.

Ukrasna linija takođe ističe profil i sofisticiranost automobila. Tu su takođe i potpuno novi i ekskluzivni 18-inčni točkovi od lake legure, sa detaljima u boji Blue Venezia.

Elegancija inspirisana moreplovstvom i simbol Dolce Vita godina takođe se mogu videti i unutra: meka na dodir bela sedišta sa brojem 500 izvezenim u plavoj boji, a opciono su dostupni i instrument tabla i menjač od tamne mahagonije.

 

500X Dolcevita Launch Edition

500X Dolcevita Launch Edition otelotvoruje uzbuđenje i zadovoljstvo vožnje kabrioleta u ovom prestižnom prvom izdanju. Boja spoljašnosti je Gelato White, električni Dolce Vita meki krov je plav, a 18-inčni točkovi od legure imaju plave ukrasne elemente, dok se prestiž enterijera može osetiti u mekim belim sedištima.

 

Torino, 1. jul 2021.

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA