Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

21 May 2021

FIAT slavi 50. godišnjicu albuma Marvina Geja pod nazivom What’s Going On uz video fokusiran na pitanja zaštite životne sredine i inkluzije

21. maja 1971. godine, Marvin Gej je objavio svoj nezaboravni album pod nazivom What’s Going On, kojim je krčio put pitanjima zaštite životne sredine, socijalne inkluzije i posvećenosti boljoj budućnosti.

FIAT slavi 50. godišnjicu albuma Marvina Geja pod nazivom What’s Going On uz video fokusiran na pitanja zaštite životne sredine i inkluzije

 

  • 21. maja 1971. godine, Marvin Gej je objavio svoj nezaboravni album pod nazivom What’s Going On, kojim je krčio put pitanjima zaštite životne sredine, socijalne inkluzije i posvećenosti boljoj budućnosti.
  • Ove iste teme inspirisale su društvenu ulogu modela Novog 500/ New 500, ikone održive mobilnosti.
  • FIAT slavi godišnjicu albuma uz emotivni video u čast melodiji i tekstu pesme „Mercy Mercy Me (The Ecology)”, jednog od najvećih i najpoznatijih hitova na albumu.

Video spotu koji je FIAT napravio u čast 50. godišnjice albuma Marvina Geja, pod nazivom What's Going On, možete pristupiti na FIAT-ovom zvaničnom YouTube kanalu, ovde.  Emotivni video prepun je vrlo zanimljivih slika koje prate melodiju pesme „Mercy Mercy Me (The Ecology)”. Ova pesma je jedna od prvih u istoriji muzike koja se bavi klimatskim promenama. Napisana je tako da istakne posledice koje zagađenje ima na vazduh, okeane i životinje.

Generalni direktor brenda FIAT, Olivije Fransoa, izjavio je: „Marvin Gej nas je inspirisao da uložimo napore za dobrobit naše planete i ljudi na njoj: da pokrenemo promenu i odvedemo nas u bolju budućnost, a novi, potpuno električni FIAT 500 inspirala je ista ta vizija. Zbog toga smo osećali obavezu da odamo počast Marvinovom snu o zelenijoj budućnosti na 50. godišnjicu njegovog kultnog albuma”.

Predsednik i glavni direktor marketinga u Sony Music Publishing, Brajan Monako, izjavio je: „Ponosni smo što smo se udružili sa FIAT-om da bismo proslavili genijalnost Marvina Geja i trajni uticaj albuma What’s Going On. Ovaj dirljiv video odražava neverovatnu svrhu njegovih pesama, poput „Mercy Mercy Me (The Ecology)“. Nastavićemo da podržavamo nasleđe Marvina Geja dok zajedno radimo na stvaranu održivije i inkluzivnije budućnosti”.

I dan-danas priznat od strane časopisa Rolling Stone kao jedan od najboljih albuma ikada, mimo svoje muzičke vrednosti, ovaj album se direktno i snažno bavi pitanjima kao što su zaštita životne sredine, borba za inkluziju i pravičnost i posvećenost obezbeđivanju bolje budućnosti za nove generacije. Ova pitanja su i dalje veoma aktuelna i univerzalna i odražavaju vrednosti koje su inspirisale stvaranje modela 500, Novog 500 koji je FIAT-ov prvi potpuno električni model (i kompletno proizveden u Italiji).

FIAT 500 iz 1960-ih je uzdigao koncept „automobila u vlasništvu običnih ljudi.” Model New 500 je sada zagovornik promena i davanja pažnje zaštiti životne sredine i održvosti: vrednosti koje su oličene u rečenici: VOZI ZA PROMENU.

Na današnji dan, Svetski dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj, FIAT bi želeo da podseti ljude kako električna mobilnost – sa modelom New 500 kao predstavnikom – može biti inspiracija za bolju budućnost i doprinos očuvanju životne sredine za buduće generacije.

U Torinu, 21. maja 2021. godine

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA