Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

09 Dec 2021

Fiat Professional osvojio tri nagrade u okviru What Van Awards? takmičenja

U Ujedinjenom Kraljevstvu, Fiat Professional je zvezda nagrada What Van?, novi Ducato dobio je glavnu nagradu za kombi godine i veliki kombi godine, dok je E-Ducato Minibus verzija osvojio nagradu za minibus godine. Žiri je pohvalio novi Ducato zbog njegove impresivne tehnologije, kao i zbog toga što je prvo komercijalno vozilo koje koristi autonomne Napredne sisteme za podršku vozaču (ADAS) nivoa 2, koji za cilj imaju da unaprede vozačko iskustvo, dok model Ducato čine bezbednijom sredinom za rad ili uživanje.

Fiat Professional osvojio tri nagrade u okviru What Van Awards? takmičenja

U Ujedinjenom Kraljevstvu, Fiat Professional je zvezda nagrada What Van?, novi Ducato dobio je glavnu nagradu za kombi godine i veliki kombi godine, dok je E-Ducato Minibus verzija osvojio nagradu za minibus godine.

 

Žiri je pohvalio novi Ducato zbog njegove impresivne tehnologije, kao i zbog toga što je prvo komercijalno vozilo koje koristi autonomne Napredne sisteme za podršku vozaču (ADAS) nivoa 2, koji za cilj imaju da unaprede vozačko iskustvo, dok model Ducato čine bezbednijom sredinom za rad ili uživanje.

 

Uvođenje tehnologija kao što su adaptivni tempomat, Lane Keep Assist sistem za ostajanje u traci i sistem Traffic Jam Assist koji pomaže sa gužvama u saobraćaju omogućava nezavisnu podršku pri vožnji i tokom ubrzanja i kočenja, što omogućava modelu novi Ducato da postigne 2. nivo autonomne vožnje.

 

Među istaknutim tehnološkim mogućnostima su i ograničavanje brzine, kontrola kočenja u slučaju neočekivanih prepreka kao što su pešaci i biciklisti, prepoznavanje znakova na putu i monitoring budnosti vozača.

 

Novi Ducato je dostupan sa električnim pogonom i pogonom sa unutrašnjim sagorevanjem, u kombinaciji sa praktičnim ručnim prenosom i devetobrzinskim automatskim prenosom.

 

Džejms Dalas, urednik magazina What Van?, komentarisao je nagrade: „Fiat Professional Ducato nastavlja da se ističe zbog novih tehnologija, kao što su Napredni sistemi za podršku vozaču (ADAS) drugog nivoa, novim ručnim prenosnim sistemom i izuzetnim devetobrzinskim automatskim prenosom.“

 

„Novi Ducato je dobar za vožnju, on je praktično vozila za prevoz tereta i ostaje savršen lek za monotoniju koju donose modeli čije nove verzije nose samo nove nazive.“

Ostali sadržaji

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA