Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

21 Dec 2021

Stellantis predstavlja budućnost koju pokreće tehnologija na sajmu CES 2022 sa sadržajem uživo i virtuelno

Napredna elektrifikacija, kokpit tehnologija, autonomija i ekrani za povezanost pružaju opipljive primere promene kompanije Stellantis u kompaniju održive tehnologije mobilnosti Virtuelno iskustvo kompanije Stellantis na sajmu CES 2022 omogućava svetu da vidi ključna vozila i napredne tehnologije Stellantis će prikazati gradsko električno vozilo Citroën Ami, koncept buduće mobilnosti brenda Citroën, Jeep® Grand Cherokee 4xe za 2022. opremljen nagrađivanim Uconnect 5 sistemom unutar vozila, DS Automobiles Formula E bolid, Fiat New 500 i koncept Chrysler Airflow

Stellantis predstavlja budućnost koju pokreće tehnologija na sajmu CES 2022 sa sadržajem uživo i virtuelno
 • Napredna elektrifikacija, kokpit tehnologija, autonomija i ekrani za povezanost pružaju opipljive primere promene kompanije Stellantis u kompaniju održive tehnologije mobilnosti
 • Virtuelno iskustvo kompanije Stellantis na sajmu CES 2022 omogućava svetu da vidi ključna vozila i napredne tehnologije
 • Stellantis će prikazati gradsko električno vozilo Citroën Ami, koncept buduće mobilnosti brenda Citroën, Jeep® Grand Cherokee 4xe za 2022. opremljen nagrađivanim Uconnect 5 sistemom unutar vozila, DS Automobiles Formula E bolid, Fiat New 500 i koncept Chrysler Airflow
   

AMSTERDAM, 21. decembar 2021 - Tehnologija pokreće globalno nastojanje kompanije Stellantis da isporuči revolucionarne tehnologije i rešenja sa fokusom na kupce, što pokreće budućnost 14 kultnih brendova. CES® 2022, najeminentniji sajam tehnologije na svetu u Las Vegasu u Nevadi, je idealno mesto za prikazivanje današnjih sposobnosti kompanije Stellantis i budućnosti u naprednoj elektrifikaciji, tehnologije unutar kabine, autonomije i povezanosti.

 

CES 2022 u Las Vegasu, Nevada, od 5. do 8. januara 2022. godine, nudi posetiocima mogućnost da vide ključna vozila i napredne tehnologije iz globalnog portfolija kompanije Stellantis, opipljive primere kako Stellantis nastoji da promeni i transformiše budućnost mobilnosti za generacije koje dolaze.

 

„Vozila su sastavni deo digitalnih života ljudi i budućnost mobilnosti pokreće tehnologija“, izjavio je Karlos Tavares, glavni izvršni direktor kompanije Stellantis. „Elektrifikacija, sa naših 30 dostupnih elektrifikovanih modela, uključujući kombije sa gorivim ćelijama, povezanost i autonomiju, su sve važni aspekti te budućnosti, ali koji ne mogu ništa samostalno. Naša kreativnost, inženjering i inovativna partnerstva ubrzavaju naš proces stvaranja najbolje i najodrživije mobilnosti za naše kupce“.

 

Gledaoci ne moraju biti u Las Vegasu da bi doživeli Stellantis iskustvo. Virtuelno iskustvo kompanije Stellantis tokom sajma CES 2022 počinje 5. januara, 2022. godine, u 10 časova po pacifičkom vremenu/ 13 časova po istočnoevropskom/ 19 časova po centralnoevropskom vremenu na: stellantisces2022.com

 

Elementi štanda kompanije Stellantis na sajmu CES 2022 uključuju:

 

 • Chrysler Airflow: Chrysler predstavlja koncept Airflow, koji predvodi transformaciju brenda ka čistoj mobilnosti i savršeno povezanim iskustvima kupaca.
 • Citroën Skate Mobility: Autonomni i električni robot za transport koji se kreće gradom, uparen sa „čaurom“ kako bi pružio fluidnu, zajedničku i inovativnu gradsku mobilnost.
 • Citroën Ami: Ultra kompaktno, gradsko električno vozilo sa dva sedišta. U Francuskoj, Ami je dostupan korisnicima starijim od 14 godina, sa prilagođenom ponudom za specifične svrhe, potpuno onlajn putovanje, inovativne metode distribucije i vreme punjenja od tri sata.
 • DS E-Tense FE21: Aktuelni dvostruki šampion ABB FIA Formula E svetskog šampionata, bolid od 900 kg (sa vozačem) koristi sistem od 900 volti koji uključuje bateriju od 52 kWh, koja napaja električni motor od 338 KS. Mala težina, u kombinaciji sa električnim obrtnim momentom omogućavaju vozilu da ubrza od 0-100 km/h za oko 2,8 s.
 • Novi FIAT 500: Novi 500 je perjanica brenda FIAT i označava novi Dolcevita, društvenu relevantnost i održivost. Kultni potpuno novi električni automobil je najpopularniji FIAT i oličenje italijanskog vozila: prelep, klasičnog dizajna, umetničko delo, inspiracija. Novi 500 je povezan, ima autonomiju od oko 320 km, brzo se puni pri 85kW i prvi je gradski automobil sa naprednim sistemima za pomoć pri vožnji 2. nivoa. Novi 500 je najprodavaniji električni automobil kompanije.
 • Wagoneer i Grand Wagoneer: Premijum američka ikona ponovo rođena kao standard za prefinjenost, autentičnost i mobilnost. Premijum produžetak brenda Jeep® nudi legendarnu 4x4 sposobnost, bolje performanse na stazi i dizajn koji odiše američkim umećem i nasleđem, nudeći pregršt najnovijih tehnologija, poput ekskluzivnog sistema Fire TV i ekranom za suvozača.
 • Jeep Wrangler 4xe: Najsposobniji, tehnološki najnapredniji i najekološkiji Wrangler ikada. Dostupan u Evropi, Kini i SAD-u, plug-in hibridni pogonski sistem modela Wrangler 4xe omogućava do 33 km skoro potpuno nečujne, potpuno električne vožnje bez emisija.
 • Jeep Grand Cherokee 4xe: Prvi Grand Cherokee koji nudi plug-in hibridnu električnu verziju. Uvođenje te verzije predstavlja kontinuiranu težnju ka globalnoj viziji brenda da postigne „Slobodu bez emisija“, nudeći potpuno električno Jeep vozilo u svakom segmentu terenskih vozila do 2025. Grand Cherokee 4xe cilja procenjenih 40 km potpuno električne autonomije i 57 MPGe, sa 375 KS i oko 640 Nm obrtnog momenta i opremljen je sa nagrađivanim Uconnect 5 sistemom, koji nudi novu tehnologiju za Jeep Grand Cherokee za 2022. godinu, uključujući 10,1-inčni ekran, pet puta veću operativnu brzinu (u poređenju sa prethodnom generacijom) i bežična (OTA) ažuriranja.

 

U julu, Stellantis je najavio preko 30 milijardi investicija u elektrifikaciju i softver do 2025. radi sprovođenja ambiciozne transformacije. Za više informacija o strategiji elektrifikacije kompanije, posetite stranicu Dan električnih vozila. Za više informacija o tome kako Stellantis isporučuje otvorene platforme definisane softverom, posetite stranicu Dan softvera.

 

O kompaniji Stellantis

Stellantis je jedan od vodećih svetskih proizvođača automobila i pružaoca usluga mobilnosti, koji se vodi jasnom vizijom: da ponudi slobodu kretanja prepoznatljivim, pristupačnim i pouzdanim rešenjima za mobilnost. Pored bogatog nasleđa i opsežnog geografskog prisustva grupe, njena najveća snaga leži u održivim performansama, dubinskom iskustvu i raznolikim talentima zaposlenih širom sveta. Stellantis koristi svoj širok i poznat portfolio brendova, koje su osnovali vizionari koji su markama udahnuli strast i takmičarski duh, koji osećaju kako zaposleni tako i kupci. Stellantis želi da postane najvažniji, ne najveći, dok stvara dodatnu vrednost za sve zainteresovane grupe kao i zajednice u kojima posluje.

Twitter @Stellantis   Facebook Stellantis   LinkedIn Stellantis   YouTube Stellantis

 

Za više informacija kontaktirajte:

North America Communications: Shawn MORGAN  +1 (248) 760-2621 - shawn.morgan@stellantis.com

Technology: Nick CAPPA  +1 (248) 202-8039 - nick.cappa@stellantis.com

Chrysler: David ELSHOFF  +1 (248) 797-2300 - david.elshoff@stellantis.com

communications@stellantis.com
www.stellantis.com

Ostali sadržaji

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA