Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

22 Apr 2020

„Storie Alfa Romeo“: Pogled izbliza u priču italijanske ikone

„Storie Alfa Romeo“, nova internet serija koja zaviruje iza scene kako bi pružila pregled 110 godina istorije Alfa Romea. Neobjavljene anegdote i arhivske fotografije izložbenih automobila u muzeju Museo Storico Alfa Romeo, u Arezeu Museo Storico Alfa Romeo di Arese. Epizoda 1. počinje s prvim modelom brenda, modelom 24 HP iz 1910. Godine Pogled izbliza: http://www.media.fcaemea.com/rs-rs/alfa-romeo/press/storie-alfa-romeo-prva-epizoda-vonja-u-modelu-24-hp-od-poetaka-do-prvih-meunarodnih-pobeda-1906-1925  

„Storie Alfa Romeo“:  Pogled izbliza u priču italijanske ikone

 

Sjajne priče mogu biti uzbudljive i ohrabrujuće, trenutak ohrabrenja u teškim vremenima. Dobro ispričana priča je poput dobro napravljenog automobila, pokupi vas i pokrene. Može vas odvesti daleko, barem u mašti. Alfa Romeo poziva fanove na putovanje koje traje 110 godina, oživljavajući svoju istoriju serijom čarobnih epizoda.

„Storie Alfa Romeo“: Slavimo 110 godina istorije

Alfa Romeo će 24. juna obeležiti prestižnu prekretnicu: Bisone – kako je brend poznat u Italiji - proslaviće 110 godina tehnoloških inovacija, sportskih uspeha i nezaboravnih kreacija. „Storie Alfa Romeo“, internet serija namenjena ljubiteljima brenda i automobilizma, slavi ovu prekretnicu. Bisone je pohvaljen ne samo od entuzijasta, već i od svih onih svi koji cene lepotu, inovativnost i performanse. Isprepletena samo najboljim iz Italije, istorija Alfa Romea predstavlja nadahnjujuću priča o karakteru, domišljatosti, hrabrosti i trijumfu.

Alfa Romeo priča svoju priču: Strast u srcu

Koristeći svoje najpoznatije modele i prilažući uz njih arhivske slike modela izloženih u muzeju Museo Storico Alfa Romeo u gradu Areseu, „Storie Alfa Romeo“ ističu italijansku istoriju i društvo, istovremeno naglašavajući evoluciju brenda od proizvođača kočija do šampiona moto sporta i globalne ikone. Kao i svaka druga kreacija koja nosi logo Biscione, „Storie Alfa Romeo“ fokusirana je na one koje pokreće fasciniranost automobilima. Iz epizode u epizodu, „Storie Alfa Romeo“ vodi gledaoce na bliske sastanke sa vozačima i zvezdama, inženjerima i dizajnerima, poznatim i običnim fanovima brenda – a oni svi predstavljaju ključne igrače u stvaranju legende zvane Alfa Romeo.

Od milanske ulice Via Cappuccio gde je dizajnirana

„Storie Alfa Romeo“ započinju prvim autom koji smo ikad napravili, modelom 24 HP, koji je dizajnirao Đuzepe Merozi (Giuseppe Merosi) u svom domu u milanskoj ulici Via Cappuccio, pre nego što je kompanija uopšte registrovana kao A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili – Lombard Automobile Factory, Inc.) u Milanu 24. juna 1910. godine. Dođite i otkrijte korene brenda Alfa Romeo, kao i njegovu blisku povezanost sa Londonom, Bordoom i Napuljem, koja je širom otvorila vrata ovom brendu od samog njegovog začetka. Takođe ćemo još jednom iskusiti trkačku legendu koja jeste brend Alfa Romeo: od njegovog prvog debija na stazi 1911. do prve pobede 1923. u Targa Fiorio, kada se rodio čuveni Quadrifoglio.

Torino, april 2020. godine

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA