Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

28 Sep 2017

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio osvojio titulu najbržeg serijskog SUV automobila sa ostvarenim rekordnim vremenom na stazi u Nirnbergu

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio je osvojio titulu najbržeg serijskog SUV automobila, sa novim rekordnim vremenom na krugu legendarne staze Nirnbergring u Nemačkoj: reč je samo o najnovijem ostvarenju u trkačkoj tradiciiji modela Quadrifoglio, te u preko jednog veka istorije Alfa Romea.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio osvojio titulu najbržeg serijskog SUV automobila sa ostvarenim rekordnim vremenom na stazi u Nirnbergu
  • Stelvio Quadrifoglio ostvario vreme od 7 minuta i 51,7 sekundi na krugu staze Nirnbergring, najbolji rezultat koji je ikada postigao neki SUV automobil serijske proizvodnje
  • Vrhunske tehnologije, uključujući inovativni pogon na sve točkove Q4, po prvi put u spoju sa motorom 2.9 V6 Twin-Turbo sa 510 KS, kao i diferencijalom za upravljanje obrtnim momentom, konrolom šasije (Chassis Domain Control - CDC), kao i aluminijumske poluge za menjanje brzina na upravljačkom stubu, maksimalno unapređuju iskustvo vožnje u potpuno novom modelu Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio
  • Alfa Romeo sada drži dva rekordna vremena, kada je reč stazi u Nirnbergu sa modelima Giulia Quadrifoglio (najbrži serijski automobil sa 4 vrata) i Stelvio Quadrifoglio (najbrže serijsko SUV vozilo)

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio je osvojio titulu najbržeg serijskog SUV automobila, sa novim rekordnim vremenom na krugu legendarne staze Nirnbergring u Nemačkoj: reč je samo o najnovijem ostvarenju u trkačkoj tradiciiji modela Quadrifoglio, te u preko jednog veka istorije Alfa Romea.

Stelvio Quadrifoglio je stazu Nordschleife, dužine 20,7km, prešao za rekordno vreme od 7 minuta i 51,7 sekundi. Novo rekordno vreme je celih 8 sekundi kraće od prethodnog rekorda u kategoriji serijskih SUV vozila.

Rekord modela Stelvio Quadrifoglio postavio je Fabio Franća, isti vozač koji je izvezao najbrži krug i u kategoriji sedan modela sa 4 vrata na stazi Nirnbergring u modelu Giulia Quadrifoglio, sa vremenom od svega 7 minuta i 32 sekunde. Prvo SUV vozilo u istoriji brenda dugoj preko jednog veka oličava autentičan Alfa Romeo duh: karakterističan italijanski stil, najsavremeniji inovativni motori, savršena raspodela težine, jedinstvena tehnička rešenja i izvrstan odnos težine i snage.

Sa dozom italijanske strasti, majstorstva i inovacije, potpuno novi Alfa Romeo Stelvio konstruisan je tako da savladava serpentine, što se ogleda i u samom njegovom imenu.

Stelvio Quadrifoglio obilato koristi najsavremenije, lake materijale, koji omogućavaju i ostvaruju savršenu raspodelu težine u odnosu 50/50, kao i vodeću torzionu krutoću u segmentu, jedinu u klasi pogonsku osovinu od karbonskih vlakana, kao i najdirektnije dostupno upravljanje.

Srce i duša ovog SUV vozila ultra-visokih performansi jeste potpuno aluminijumski 2,9-litarski Twin-Turbo V6 motor sa direktnim ubrizgavanjem, sa 24 ventila i međuhlađenjem, snage 510 KS, te sa obrtnim momentom od 601 nm, po prvi put u spoju sa standardnim sistemom pogona na sve točkove Q4. Motor je uparen i sa 8-stepenim automatskim prenosnim mehanizmom sa posebnim podešavanjem koje omogućava menjanje brzina za svega 150 milisekundi u režimu "Race".

Stelvio Quadrifoglio ostvaruje najviši odnos konjskih snaga po litri goriva u svojoj klasi vozila.

Potpuno aluminijumski 2,9-litarski V-6 Twin-Turbo motor, konstruisan tako da unapredi potpuno novu arhitekturu Alfa Romeo vozila sa lakim materijalima, odlikuje se kompaktnom izvedbom pod uglom od 90 stepeni i holističkom konstrukcijom, radi postizanja niskog težišta šasije.

Napredna tehnološka svojstva, jedinstvena za model Stelvio Quadrifoglio uključuju 4-režimski selektor Alfa DNA Pro sa režimom "Race", diferencijalom za upravljanje obrtnim momentom, prilagodljivim vešanjem posebno podešenim za model Quadrifoglio i sistemom deaktiviranja cilindra radi maksimalne uštede goriva.

Opcije ultra-visokih performansi za Stelvio Quadrifoglio obuhvataju:

  • Ultra-laka karbonska, trkačka sedišta Sparco, sa maksimalnom bočnom podrškom tokom ekstremnih ugaonih kretanja, zahvaljujući agresivnijem upravljanju, konstruisana tako da budu najlakša u segmentu, te da garantuju udobnost na dugim putovanjima
  • Karbon-keramički kočioni sistem Brembo (CCM)

Sa modelom Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, na mestu gde ostala SUV vozila staju, Alfa Romeo prihvata izazov i kreira  savršen spoj visokih performansi, autentične sportske vozne dinamike, italijanskog stila i tehnologije izrade sa udobnošću i prostranošću tipičnim za ovaj segment vozila.

Ostali sadržaji

ALBUM

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA