Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

16 May 2017

Alfa Romeo Stelvio: početak prijema narudžbina za nove dizel motore od 150 i 180 KS

Alfa Romeo Stelvio je najprodavaniji automobil u svojoj klasi u Italiji, sa tržišnim udelom od 11,8 odsto. Od ponedeljka, 22.05.2017. u Alfa Romeo ovlašćenim salonima u Srbiji, će početi prijem narudžbina za prvo SUV vozilo ovog italijanskog brenda sa dva nova motora: dizel motor 2.2 sa 150 KS, sa automatskim 8-stepenim prenosom i zadnjom vučom, kao i dizel motor iste zapremine, sa 180 KS, sa 8-stepenim automatskim prenosom i pogonom na sve točkove Q4.

Alfa Romeo Stelvio: početak prijema narudžbina  za nove dizel motore od 150 i 180 KS
  • Linija je proširena tako da sada obuhvata dva visoko-performantna dizel motora: impresivni obrtni momenti i snaga, ekonomičnost i niska emisija izduvnih gasova
  • Oba motora su opremljena poslednjom generacijom sistema ubrizgavanja MultiJet II i uparena sa automatskim 8-stepenim prenosom
  • Verzija od 180 KS pruža vrhunsku bezbednost sistema pogona na sve točkove Alfa Romeo Q4
  • Sportski karakter i zadovoljstvo u vožnji unapređeni su enterijeom, koji može biti izveden sa trkačkim, visoko-bezbednim sedištima, aluminijumskim umecima i crnom završnom obradom.
  • Debi nove bazaltno - smeđe boje
  • Cene u Srbiji kreću od 35,790 evra za verziju od 150KS

Alfa Romeo Stelvio je najprodavaniji automobil u svojoj klasi u Italiji, sa tržišnim udelom od 11,8 odsto. Od ponedeljka, 22.05.2017. u Alfa Romeo ovlašćenim salonima u Srbiji, će početi prijem narudžbina za prvo SUV vozilo ovog italijanskog brenda sa dva nova motora: dizel motor 2.2 sa 150 KS, sa automatskim 8-stepenim prenosom i zadnjom vučom, kao i dizel motor iste zapremine, sa 180 KS, sa 8-stepenim automatskim prenosom i pogonom na sve točkove Q4. Prvi postiže snagu od 110 kW pri 4000 ob/min, dok drugi postiže 132 kW pri 3750 ob/min. Obrtni momenat za oba motora je posebno visok – 450 Nm pri 1750 ob/min – dok je njihova ekonomičnost izvanredna. Konkretno, u kombinovanoj vožnji, oba modela prelaze više od 20 km sa litrom dizela: zapanjujuće postignuće i uzbudljivo iskustvo vožnje, ne na uštrb efikasnosti.

Novi motori proširuju ponudu i savršeno se uklapaju u liniju modela Stelvio, koja je osmišljena da ljubiteljima sportske vožnje pruži aktivno uzbuđenje zadnje vuče, kao i svu bezbednost koja ide uz vrhunski pogon na sve točkove Alfa Romeo Q4. Oni pripadaju novoj generaciji potpuno aluminijumskih motora koji predstavljaju ono najbolje kada je reč o tehnologiji konstrukcije motora. Proizvode se u Italiji u fabrici Pratola Sera, u oblastima posvećenim Alfa Romeo motorima, uz upotrebu vodećih procesa i metoda koji ih čine najboljim u klasi.

Oba motora imaju četiri redno postavljena cilindra, kao i poslednju generaciju sistema ubrizgavanja MultiJet II, sa podešavanjem stepena ubrizgavanja (Injection Rate Shaping - IRS). Turbo-punjač sa varijabilnom geometrijom sa električnim upravljanjem nudi vrhunsku mehaniku i minimizuje vreme odziva, istovremeno garantujući efikasnost. Najviši nivoi zadovoljstva u vožnji i bezbednosti postignuti su upotrebom balans štangle.

Nove boje karoserije i opcije enterijera radi sportskog identiteta
Pored novih motora, ponudu modela Stelvio sada obogaćuju i nove boje eksterijera, bazaltno-smeđa i Misano-plava, unoseći sopstvenu upečatljivu klasu i dinamičnost u potpuno sportski Alfa Romeo dizajn. Konkretno, bazaltno-smeđa boja izražava pravu dušu modela Stelvio, automobila sa terenskim sposobnostima, ali i elegantnog, haj-tek i sportskog ugođaja. Ova boja savršeno ide uz izvrsne oblike ovog vozila, sa kontrastnim elementima i isticanjem detalja koji naglašavaju njegove oblike. Sportska ličnost ovog SUV vozila naglašena je u enterijeru, zahvaljujući paketu sportske opreme koji obuhvata pedale u stilu trkačkih automobila i aluminijumske umetke, crnu završnu obradu, upravljač presvučen kožom, sa sportskim umecima, kao i crna i smeđa, kožom presvučena bezbedna trkačka sedišta sa zagrevanjem, sa 6-smernim električnim podešavanjem i bočnim, električno podesivim osloncem. Ovim rešenjem se sportska priroda ovog SUV vozila uzdiže na novi nivo, a ista predstavlja alternativu verziji sa luksuznom opremom, koja će biti u ponudi od izbacivanja na tržište, sa elementima od drveta i sedištima presvučenim kožom pune zrnaste strukture.

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA