Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

02 Nov 2021

Tim Van Amersfoort Racing trijumfovao u poslednjoj rundi F.4 šampionata Italije Powered by Abarth sa sertifikatom FIA

Šampion Italije u 2021. Oliver Berman završio je sezonu sa trostrukom pobedom u Monci Uprkos komplikovanom vikendu, Nikita Bedrin osvojio je titulu u kategoriji novajlija Van Amersfoort Racing je tim šampion 2021.

Tim Van Amersfoort Racing trijumfovao u poslednjoj rundi F.4 šampionata Italije Powered by Abarth sa sertifikatom FIA

 

  • Šampion Italije u 2021. Oliver Berman završio je sezonu sa trostrukom pobedom u Monci
  • Uprkos komplikovanom vikendu, Nikita Bedrin osvojio je titulu u kategoriji novajlija
  • Van Amersfoort Racing je tim šampion 2021.

Osma sezona F.4 šampionata Italije Powered by Abarth, sa sertifikatom FIA, završena je u znaku Van Amersfort Racing-a. Zahvaljujući rezultatima vozača, holandski tim je osvojio titulu za timove nakon što je osvojio celo prvenstvo Italije uz Olivera Bermana i njegovim kolegom Nikitom Bedrinom u kategoriji za novajlije. U Monci, Britanac je postigao svoju drugu trostruku pobedu u sezoni i ostvario ukupno 11 pobeda, približavajući se rekordu od 12 pobeda Denisa Haugera iz 2019. Iza Britanca iz tima Van Amersfoort bio je Andrea Kimi Antoneli (ITA - Prema Powerteam), koji se na podijum popeo tri puta sa jednim drugim i dva treća mesta. Podijume su u trci 1 osvojili Džošua Dirksen (PRY – Mücke Motorsport) na trećem mestu, u trci 2, Sebastijan Montoja (COL – Prema Powerteam) koji je bio drugi, a u trci 3, Kiril Smal (RUS – Prema Powerteam), koji je takođe bio drugi. Staza u Monci naglasila je veštine Lorenca Patresea (ITA - AKM Motorsport), koji je zauzeo tri pol pozicije, ali nije imao sreće u prve dve trke, nakon čega je došao na četvrto mesto u trci 3, drugi među novajlijama. Vozač iz Padove zauzeo je treće mesto u kategoriji novajlija iza Bedrina i Konrada Laursena (DEN – Prema Powerteam).

Završavajući uzbudljivu sezonu, Oliver Bearman je prokomentarisao svoje uspehe u „Hramu brzine“: „Ako se osvrnem na početak sezone, neverovatno je što sam sada ovde u Monci, sa pobedama na poslednje tri trke i rezultatom od ukupno 11 pobeda. Bila je ovo neverovatna sezona i moram da se zahvalim timu Van Amersfoort Racing, koji se pokazao kao zaista konkurentan time što je osvojio i timsku i početničku titulu. Pred nama je i dalje dug put, ali Formula 4 je svakako najbolje mesto za početak.“

Uprkos vikendu koji nije ispunio očekivanja, Nikita Bedrin je krunisan titulom šampiona novajlija. On je izjavio: „Vrlo sam srećan ovim rezultatom, iako mi je žao što nisam mogao da se borim za ukupni rang zbog grešaka koje sam napravio tokom sezone. Mislim da sam dosta napredovao tokom godine i u poslednjoj rundi sam morao da se pomirim s tim, čekajući rezultate protivnika. I pored toga, imao sam dodatno sreće te sam uspeo da osvojim titulu. Takođe mi je drago zbog Olija i tima, što su postigli tako važan rezultat.“

Rang lista na F4. šampionatu Italije Powered by Abarth: 1. Oliver Berman (GBR, Van Amersfoort Racing), 343; 2. Tim Tramnic (GER, US Racing), 232; 3. Kiril Smal (RUS, Prema Powerteam), 198; 4. Sebastijan Montoja (COL, Prema Powerteam), 194; 5 Leonardo Fornaroli (ITA, Iron Lynx), 180.

 

Ostali sadržaji

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA