Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten Stellantis Communications i budi u toku na svim vestima.

11 Feb 2021

Abarth 595 šesti put zaredom osvojio nagradu za najbolji automobil časopisa „Auto Motor und Sport”

Abarth 595 šesti put zaredom osvojio nagradu za najbolji automobil časopisa „Auto Motor und Sport”

 

  • „Abarth 595” je izglasan od strane više od 101.000 čitalaca časopisa „Auto Motor und Sport” za najbolji model u kategoriji uvoznih mini automobila.
  • Sportski auto brenda sa značkom škorpiona ostavio je iza sebe ostalih 12 konkurenata iz kategorije uvoznih vozila.
  • Takmičenje „Best Cars” je uključivalo čitavu porodicu Abarth 595/695 modela koji su nepobedivi od 2016. godine.

 

Šessti put zaredom, Abarth 595/695 porodica modela je osvojila titule najboljih automobila u kategoriji uvoznih mini automobila. Sa 25,6 odsto glasova, Abarth 595/695 je odneo veliku pobedu nad ostalih 12 konkurenata.

 

U ukupnom poretku svih kategorija, uključujući i domaće brendove, ovaj model je zauzeo drugo mesto.

 

Takmičenje „Best Cars” je zatražilo od čitalaca časopisa „Auto Motor und Sport” da 45. put zaredom glasaju za svoje omiljene automobile na nemačkom tržištu. Više od 101.000 čitatelja biralo je između 387 modela, koji se trenutno nalaže na tržištu, podeljenih u 11 kategorija od kojih svaka ima posebnu klasifikaciju za uvozna vozila.

 

Od 1949. godine, Abarth je sinonim za vozila visokih performansi koja pružaju užitak u vožnji širokom krugu kupaca. Duh modela „Abarth 595” i „Abarth 695” je osvojio srca hiljada ljubitelja automobila širom sveta. Pobeda na „Best Cars” takmičenju je dodatna potvrda međunarodnog uspeha ovih malih sportskih automobila i strasti koju nemačko tržište ima prema brend sa značkom škorpiona.

 

Skoro dopunjena Abarth porodica modela sastoji se od 4 verzije – „595“, „Turismo”, „Competizione” i „Essesse“ koje donose nove boje, kvalitetne materijale, nove stilske detalje, naprednu tehnologiju i mogućnost personalizacije kako bi bolje naglasili dve duše brenda Abarth: performanse i stil. Sve verzije poseduju specifične karakteristike koje ističu njihov sportski karakter i doprinose unapređenju performansi. Svi poseduju isti motor, moćni 1,4 T-Jet sa snagom od 145 do 180 ks, svi su napravljeni u skladu sa Evropskim Emisionim Standardom na kom su bazirani italijanski i nemački bolidi Formule 4.

 

Detaljnije, porodica modela kreće od  verzije Abarth 595 (145 ks),  koja predstavlja ulaznu tačku u svet modela Abarth, do verzije Abarth 595 Turismo (165 ks) koja je ekskluzivno opremljena novim kožnim sedištima koja su takođe dostupna u braon „Helmet Brown” boji. U porodici modela su i Abarth 595 Competizione (180 ks) sa izrazito sportskom konfiguracijom koja uključuje nove alu felne od 17 inča i novu „reli-plavu“ mat boju, inspirisanu modelom Fiat 131 Abarth Rally iz 1970-ih, kao i beskompromisnog modela Abarth 595 Essesse (180 ks). Svi modeli su dostupni u hečbek i kabriolet varijanti, a kabriolet ima električni krov. Više informacija o novoj Abarth 595 porodici modela možete naći ovde.

 

Torino, februara 2021.godine

Ostali sadržaji

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA