Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

15 dec. 2021

Van Opel Corsa-e tot Vivaro-e: 100 kW snelladen is een ‘gegeven’

100% elektrische Opel-modellen geschikt voor hoge snellaadvermogens (DC) Ook compacte Corsa-e en Mokka-e standaard gereed voor 100 kW snelladen 1-fase en 3-fasen laden mogelijk met 7,4 kW en 11 kW-boordladers Laadmogelijkheden uiteenlopend van wallbox tot en met huishoudelijk stopcontact en universeel laadsysteem

Van Opel Corsa-e tot Vivaro-e: 100 kW snelladen is een ‘gegeven’
  • 100% elektrische Opel-modellen geschikt voor hoge snellaadvermogens (DC)
  • Ook compacte Corsa-e en Mokka-e standaard gereed voor 100 kW snelladen
  • 1-fase en 3-fasen laden mogelijk met 7,4 kW en 11 kW-boordladers
  • Laadmogelijkheden uiteenlopend van wallbox tot en met huishoudelijk stopcontact en universeel laadsysteem

 

Rüsselsheim. Of het nu gaat om de 100% elektrische Opel Corsa-e, Mokka-e, Combo-e Life, Zafira-e Life of de elektrische bedrijfswagens Combo-e en Vivaro-e – ze zijn stuk voor stuk geschikt voor snelladen (DC) met een vermogen van 100 kW. Daarmee is de 50 kWh-batterij van de Opel Corsa-e bijvoorbeeld in slechts 30 minuten voor 80% op te laden. Het snellaadvermogen van 100 kW is standaard, ongeacht het Opel-model en de aanwezige boordlader.

Voor het laden met wisselstroom (AC) is een elektrische Opel, afhankelijk van het model, standaard of optioneel (te) voorzien van een 7,4 kW- of 11 kW-boordlader. Daarmee zijn de modellen van Opel geschikt voor een verscheidenheid aan laadmogelijkheden, van 1-fase tot 3-fasen AC-laadpunten en van een wallbox tot en met een huishoudelijk stopcontact.

Om het rijden in een elektrische Opel nog aangenamer te maken, bieden OpelConnect, de myOpel-app en Free2Move specifieke oplossingen en diensten aan. Zo kan via de app op de smartphone de actieradius en laadstatus gecontroleerd worden en de starttijd van een laadsessie worden ingepland. Als de auto aan de lader staat, kun met de app zelfs het interieur van de auto voorafgaande aan vertrek alvast voorverwarmd of –gekoeld worden.

Met de diensten van Free2Move, de vaste mobiliteitspartner van Opel, kunnen eenvoudig laadpunten gezocht worden, waarbij er direct naartoe wordt genavigeerd. Bij langere reizen kan de ideale route gepland worden, met een of meerdere tussenstops bij een laadpunt. Via Free2Move is ook de ‘Charge My Car’-laadpas aan te vragen, waarmee gebruikers toegang hebben tot meer dan 220.000 laadpunten in heel Europa.

Rijplezier: aansprekende prestaties zonder emissies

Elke elektrische Opel staat garant voor rijplezier zonder lokale emissies. De elektromotor die in de modellen wordt toegepast, levert een vermogen van 100 kW (136 pk) en een maximumkoppel van 260 Nm direct vanaf stilstand. Daarmee accelereert de Opel Corsa-e bijvoorbeeld in 2,8 seconden van 0-50 km/u en in 8,1 seconden van 0-100 km/u.

Bestuurders kunnen kiezen tussen drie rijmodi – Normal, Eco en Sport – waarmee de balans tussen rijplezier en efficiency naar eigen voorkeur kan worden ingesteld. Tijdens het rijden kunnen de actuele laadtoestand, het energieverbruik en de resterende actieradius met een druk op de knop worden gecontroleerd via het infotainmentscherm.

De elektrische modellen van Opel maken deel uit van een groot elektrificatie-offensief dat enkele jaren geleden van start is gegaan. Inmiddels zijn negen geëlektrificeerde Opel-modellen te koop, inclusief plug-in hybride. Rond 2024 is van elk Opel-model een geëlektrificeerde versie leverbaar, terwijl het merk vanaf 2028 uitsluitend 100% elektrische auto’s levert in Europa.

 

Contact:

WIM VERLOY
Communications Belux
Press Officer
+32-(0) 495 38 90 33
wim.verloy@opel.com
wim.verloy@stellantis.com

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN