Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

09 dec. 2021

“Detox to the Max”: Opel verenigt volledige connectiviteit met intuïtieve bediening in de nieuwe Astra

Première in de nieuwe Astra: „Hey Opel“ natuurlijke spraaksturing Tot de essentie teruggebracht: digitale Pure Panel cockpit met intuïtieve bediening Live navigatie van Opel: realtime routebegeleiding met kaart-updates „over the air“ Volledig individueel: voorkeursinstellingen van de klant met avatars opgeslagen als profielen „Beleef je Astra“: digitale klantbeleving begint met 3D-simulatie op opel.be

“Detox to the Max”: Opel verenigt volledige connectiviteit met intuïtieve bediening in de nieuwe Astra
  • Première in de nieuwe Astra: „Hey Opel“ natuurlijke spraaksturing
  • Tot de essentie teruggebracht: digitale Pure Panel cockpit met intuïtieve bediening
  • Live navigatie van Opel: realtime routebegeleiding met kaart-updates „over the air“
  • Volledig individueel: voorkeursinstellingen van de klant met avatars opgeslagen als profielen
  • „Beleef je Astra“: digitale klantbeleving begint met 3D-simulatie op opel.be

 

Rüsselsheim. „Hey Opel“ – twee woorden zijn genoeg om de nieuwe Opel Astra te laten luisteren naar de wensen van de bestuurder en zijn of haar passagiers. De nieuwe natuurlijke spraaksturing functioneert volledig ‘connected’, evenals het infotainment van de nieuwste generatie. Opel hanteert daarbij consequent de filosofie van maximaal comfort met minimale afleiding. „Detox to the Max“ luidt het motto tegen elke vorm van digitale stress. De basis hiervoor vormt de unieke Pure Panel cockpit met zijn intuïtieve bediening – zoals al beschikbaar voor de Opel Mokka, de nieuwe Grandland en de nieuwe Astra. Nu lanceert Opel de volgende trap in digitalisering.

     

Individuele instellingen als avatars

Persoonlijke voorkeursinstellingen kunnen voortaan als profielen worden opgeslagen. Het infotainment herkent de bestuurder en eventuele passagiers aan de hand van de smartphone. Zo kunnen verschillende personen hun individuele instellingen met een aanraking van het widescreen activeren. De Opel-designers creëerden hiervoor avatars voor uiteenlopende karakters.

Wanneer in het Pure Panel de navigatie wordt geactiveerd, dan vindt deze online-ondersteund in realtime plaats (Connected Navigation Plus). Zo herkent het systeem bijvoorbeeld files al bij het ontstaan. Kaart-updates verlopen eveneens „over the air“, zodat de rijder altijd en overal het actuele wegennet ter beschikking heeft. De nieuwe Astra beschikt bovendien over de nieuwste generatie van volledig verbonden assistentiesystemen voor nog meer comfort en veiligheid.

„Als eerste model van de komende generatie beschikt de nieuwe Astra over intelligente softwaretoepassingen die maximaal voordeel opleveren – onder de noemer „Detox to the Max“. Bestuurder en passagiers worden niet overstelpt met nutteloze informatie en overbodige functies. Het concept biedt juist optimaal bedieningscomfort met innovatieve technologieën zoals de nieuwe spraaksturing en de personalisering van gebruikersprofielen“, legt Opel CEO Uwe Hochgeschurtz uit.

Hightech kennismaken en nieuwe app

De systemen aan boord van de nieuwe Opel Astra worden daarbij aangevuld met diverse externe oplossingen. Zo begint het eerste contact van de klant met de nieuwe Astra al met een hightech feature. Op opel.be kan het nieuwe model via een hoogwaardige 3D-simulatie individueel worden geconfigureerd en in de gewenste kleur en met de favoriete wielen virtueel op reis worden gestuurd. Onder „Beleef je Astra“ biedt Opel een 3D-visualisatie, die op basis van de Unreal Engine-technologie van de leidende computergame-ontwikkelaar Epic Games werd geproduceerd.

De „MyOpel App“ maakt het mogelijk om via de smartphone bij de Astra Hybrid bijvoorbeeld het laden te programmeren of de ingestelde interieurtemperatuur te activeren, een adres naar het navigatiesysteem te sturen („Send2Nav“) of contact op te nemen met de Opel-dealer om de volgende servicebeurt in te plannen. Daarbij kan de werkplaats naar wens op afstand een diagnose stellen, bijvoorbeeld of de auto toe is aan een inspectie. In de Astra kunnen daartoe geschikte smartphones via Apple CarPlay en Android Auto draadloos met de auto worden verbonden en ook worden opgeladen.

Opel zal de unieke verbinding van mens en machine (Human Machine Interface) met het volledig verbonden Pure Panel, digitale detox en intuïtieve bediening consequent doorontwikkelen. Daarbij staat state-of-the-art technologie van het Stellantis-concern ter beschikking. Stellantis presenteerde eergisteren tijdens de Software Day al diverse toonaangevende innovaties. De replay van de Software Day kan via deze link worden geactiveerd.


Contact:

WIM VERLOY
Communications Belux
Press Officer
+32-(0) 495 38 90 33 | wim.verloy@opel.com | wim.verloy@stellantis.com  
Opel Belgium N.V. | Avenue du Bourget 20/2 | 1130 Bruxelles

 

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN