Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

03 nov. 2020

Mopar stelt de Jeep Gladiator Top Dog Concept voor op SEMA360

Het Amerikaanse Mopar® team heeft een gloednieuwe, op Gladiator gebaseerde conceptauto gemaakt voor de virtuele editie van de SEMA Show, die doorgaat van 2 tot 6 november 2020. Kwaliteitsgeteste, fabrieksgesteunde Jeep® Performance Parts (JPP) maken het aangepaste Jeep Gladiator ‘go anywhere’ off-road pakket voor hardcore mountainbike-liefhebbers compleet.

Mopar stelt de Jeep Gladiator Top Dog Concept voor op SEMA360

 

  • Het Amerikaanse Mopar® team heeft een gloednieuwe, op Gladiator gebaseerde conceptauto gemaakt voor de virtuele editie van de SEMA Show, die doorgaat van 2 tot 6 november 2020.
  • Kwaliteitsgeteste, fabrieksgesteunde Jeep® Performance Parts (JPP) maken het aangepaste Jeep Gladiator ‘go anywhere’ off-road pakket voor hardcore mountainbike-liefhebbers compleet.

 

Met behulp van exclusieve Jeep® Performance Parts (JPP) en op maat gemaakte accessoires heeft het Amerikaanse Mopar®-team een 2020 Jeep® Gladiator getransformeerd tot een leuk conceptvoertuig voor hardcore mountainbikers. Het Jeep Gladiator Top Dog Concept werd onthuld op SEMA360, de virtuele editie van de Specialty Equipment Market Association (SEMA) Show in Las Vegas. Dit jaar vindt vanwege de uitbraak van COVID-19 de beurs online plaats, van 2 tot en met 6 november.

"Voorzien van bijna 20 Jeep Performance Parts, hebben we deze ‘go anywhere’ Jeep Gladiator Top Dog Concept gebouwd voor gepassioneerde mountainbike liefhebbers", verklaart Mark Bosanac, Hoofd van Mopar Service, Parts and Customer Care, FCA - North America. "In het gehele assortiment van de Jeep bieden we meer dan 500 kwaliteit geteste onderdelen en accessoires die in de fabriek zijn geproduceerd".

"De Jeep Gladiator is ontworpen om de eisen van een actieve levensstijl aan te kunnen en biedt 'one-of-a-kind' vrijheid in de open lucht. Het is het perfecte canvas voor Mopar om met een scala aan Jeep Performance Parts de grenzen nog verder te verleggen", aldus Jim Morrison, Head of Jeep Brand - FCA North America.  "Mopar's nieuwe Top Dog Concept resulteert in nog meer slimme functionaliteit en veelzijdigheid voor Jeep Gladiator."

Aan de passagierskant van het opbergsysteem zijn uittrekbare lades aangebracht voor het veilig opbergen van gereedschap en benodigdheden die mountainbikers nodig hebben als ze op pad gaan. Grote opbergrekken binnenin, schakelaars voor de buitenverlichting en extra voedingen zijn binnen handbereik. 

Aan de bestuurderskant van het opbergsysteem vinden we een koelkast op batterijen terug en een elektrische hotdog-rolgrill klaar om de passagiers van het voertuig te voorzien bij lange fietstrektochten.

Boven de cabine bieden twee stellingstructuren extra opbergruimte voor gereedschap en uitrusting. Aan beide zijden zijn dubbele buitenwerklampen gemonteerd en aan de opbergrekken is ook een set tractiematten voor het terughalen en afzuigen van het voertuig bevestigd. Bovenop de bagagedragerstructuur biedt een dubbele fietsdrager een veilige manier om de Trek-mountainbikes naar de bestemming te vervoeren. 

Voor uitstekende off-road capaciteiten beschikt de Jeep Top Dog Concept over een JPP twee-inch hefkit met FOX-shocks die zorgt voor een grotere bodemvrijheid, aangevuld met 17-inch JPP beadlock-geschikte aluminium wielen en 37-inch BF Goodrich KM3 modderterreinbanden. Concept stalen "high-top" spatborden zorgen voor extra bodemvrijheid op alle vier de hoeken.

De motor van de Jeep Top Dog Concept is de beproefde 3,6-liter Pentastar V-6 met 285 pk en 260 lb.-ft. koppel, gekoppeld aan een TorqueFlite achttrapsautomaat.

Ter bescherming van de voorpartij van de Jeep Top Dog Concept zorgt de  JPP Rubicon Bumper. De bumper heeft een twee inch stalen grille bescherming, geïnspireerd op het Jeep J6 concept en de exclusieve JPP 8.000-lb capaciteit Rubicon Warn lier die 100 voet Spydura synthetisch touw bevat. 

De motorkap wordt geaccentueerd met op maat gemaakte zwarte Mopar-kapvergrendelingen die voorzien zijn van het Jeep Willys-logo.  Een JPP snorkel helpt bij het sturen van koele lucht naar de motor wanneer off-road omstandigheden een bedreiging vormen voor de normale luchtinlaten. Een paar JPP 5-inch off-road LED-lampjes die aan de basis van de A-stijlen zijn geïnstalleerd, helpen het parcours te verlichten.

De zijkanten van het voertuig worden beschermd door JPP rotsrails, op maat gemaakt met gelaste stalen buizen van twee inch, vergelijkbaar met het ontwerp van de frontraliebescherming. De zwarte dorpels zijn voorzien van een “Gladiator”-logo en helpen de binnendorpels te beschermen tegen krassen en schaafwonden. 

Een tweede JPP Warn lier is geïnstalleerd aan de achterkant van de Jeep Gladiator Top Dog Concept. Net boven de achterste lier is een uitrolbare opberglade met een opvouwbare ladder voor toegang tot de dubbele fietsendrager. 

Binnenin de cabine wordt het kleurthema van de buitenkant van de K-9 Blue en zwart voortgezet met een instrumentenpaneel dat overeenkomt met de carrosseriekleur. Daarnaast zijn de zwarte Katzkin-leren zittingen, armleuningen, schakelaars, het stuur en de parkeerremgreep geaccentueerd met blauwe stiksels.

De roestvrijstalen pedaalafdekkingen met zwarte rubberen pads van Mopar geven het gas- en rempedaal een gedurfde touch en zorgen voor de beste grip. In de cabine net onder de pedalen zijn Mopar-vloermatten geïnstalleerd die geschikt zijn voor alle weersomstandigheden.

Mopar

Mopar (een eenvoudige samentrekking van de woorden MOtor en PARts) is het service-, onderdelen- en customer care merk voor FCA-voertuigen over de hele wereld. Ontstaan in 1937 als de naam van een lijn antivriesproducten, is het merk Mopar in meer dan 80 jaar geëvolueerd om zowel volledige zorg als authentieke prestaties te vertegenwoordigen voor eigenaars en liefhebbers over de hele wereld. 

Mopar drukte zijn stempel op de jaren zestig, tijdens het 'muscle car' tijdperk, met Mopar Performance Parts om de prestaties en het rijgedrag te verbeteren, zowel op de weg als op het circuit, en breidde zich uit met technische service en klantenondersteuning. Vandaag verdeelt het merk Mopar wereldwijd meer dan 500 000 onderdelen en accessoires in meer dan 150 markten. Met meer dan 50 distributiecentra voor onderdelen en 25 klantcontactcentra wereldwijd, integreert Mopar de service, onderdelen en klantenservice om de ondersteuning van klanten en dealers wereldwijd te optimaliseren.


Brussel, 4 november 2020

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN