Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

07 jan. 2021

De gloednieuwe Jeep® Grand Cherokee 2021 breekt nieuwe wegen in het segment van de luxueuze SUV's

Zijn 4x4-, luxe- en geavanceerde technologische kwaliteiten komen voort uit een ongeëvenaard Jeep®-erfgoed, met de introductie van de eerste Grand Cherokee. De gloednieuwe Jeep Grand Cherokee 2021 - nu verkrijgbaar in een "L"-versie met zeven zitplaatsen - levert een uitzonderlijke klantenervaring op.

De gloednieuwe Jeep® Grand Cherokee 2021 breekt nieuwe wegen in het segment van de luxueuze SUV's

 

  • Zijn 4x4-, luxe- en geavanceerde technologische kwaliteiten komen voort uit een ongeëvenaard Jeep®-erfgoed, met de introductie van de eerste Grand Cherokee. De gloednieuwe Jeep Grand Cherokee 2021 - nu verkrijgbaar in een "L"-versie met zeven zitplaatsen - levert een uitzonderlijke klantenervaring op.
  • De Jeep® Grand Cherokee 2021 L (6/7 plaatsen) zal in het tweede trimester van 2021 in de Verenigde Staten te koop zijn en de Grand Cherokee 2021 (5 plaatsen) zal later op de EMEA-markten verkrijgbaar zijn.

 

Bijna 30 jaar geleden begon de Jeep® Grand Cherokee aan zijn historische avontuur als de meest bekroonde SUV in de geschiedenis. Vandaag, na vier generaties van het model, talloze onderscheidingen in de branche en bijna 7 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd, blijft het merk Jeep de verwachtingen van de kopers van luxe SUV's overtreffen met de komst van de gloednieuwe Jeep Grand Cherokee L. 2021.

De nieuwe generatie is ontworpen en gebouwd om een ongeëvenaarde combinatie te bieden van nog meer legendarische off-road mogelijkheden, superieure on-road verfijning, premium styling, vakmanschap op het vlak van in- en exterieur, en een groot aantal veiligheidsfuncties en geavanceerde technologie. Het resultaat is de gloednieuwe Jeep Grand Cherokee L 2021, voor het eerst beschikbaar met zes of zeven zitplaatsen.

"Als je overweegt om een SUV die zo populair is als de Jeep Grand Cherokee opnieuw uit te vinden, is het voortbouwen op zijn erfgoed als leider in het segment gedurende bijna 30 jaar van het grootste belang voor elke beslissing die wordt genomen", zegt Christian Meunier, Global President van het merk Jeep bij Fiat Chrysler Automobiles (FCA). "Met dit erfgoed als leidraad voor het Jeep-team is de nieuwe 2021 Jeep Grand Cherokee ontworpen om de verwachtingen te overtreffen en te doen wat geen enkele andere SUV kan doen - legendarische off-roadcapaciteiten leveren in combinatie met superieure on-roadcapaciteiten. Het model is gebouwd op een geheel nieuwe architectuur en heeft een prachtig nieuw ontwerp dat zijn iconische Jeep erfenis eer aandoet, terwijl het tegelijkertijd wordt uitgebreid met een derde zitrij om tegemoet te komen aan de groeiende behoeften van onze klanten die op zoek zijn naar meer ruimte en functionaliteit. De Grand Cherokee L springt er echt uit in zijn segment en blijft de lat hoger leggen voor wat betreft vaardigheden, prestaties en luxe, terwijl hij innovatief is in veelzijdigheid en functionaliteit. »

De Jeep Grand Cherokee L 2021 is een ultramodern voertuig dat van binnen en van buiten is ontworpen om ongeëvenaarde mogelijkheden en geavanceerde rijdynamiek te bieden. De beroemde 4x4 systemen (Quadra-Trac I, Quadra-Trac II en Quadra-Drive II), de Quadra-Lift luchtvering en het Selec-Terrain tractiemanagementsysteem geven Grand Cherokee L de legendarische 4x4-mogelijkheid van het Jeep-merk. De geheel nieuwe architectuur en de aerodynamische vormgeving van het koetswerk optimaliseren de prestaties, de veiligheid en de betrouwbaarheid van het voertuig, terwijl het gewicht, het lawaai en de vibraties aanzienlijk worden verminderd. De Grand Cherokee L is ontworpen om de veiligheid, het comfort en het gebruiksgemak van de passagiers te maximaliseren en is uitgerust met functies en technologieën van de nieuwste generatie (waaronder Uconnect 5 en de autonome rijhulpsystemen niveau 2) die hem uitzonderlijk maken in het luxueuze SUV-segment.

De Jeep Grand Cherokee L 2021 (6/7 plaatsen) die geproduceerd wordt in het nieuwe Detroit assemblagecomplex - de Mack Plant -  zal in het tweede trimester van 2021 in de Verenigde Staten bij de Jeep-dealers aankomen en beschikbaar zijn in vier uitrustingsniveaus - Laredo, Limited, Overland en Summit. De productie van de gloednieuwe Jeep Grand Cherokee L 2021 (met twee zetelrijen en vijf plaatsen) en de 4xe elektrische versie zal later in de loop van 2021 in de Mack assemblagefabriek aangevat worden. De EMEA-lanceringsdatum van het model zal op een later tijdstip worden bekendgemaakt.

 

Brussel, 7 januari 2020

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN