Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

11 mei 2021

De bestellingen zijn geopend voor de nieuwe Jeep Wrangler 4xe

Vanaf 11 mei kunnen bestellingen voor de nieuwe Jeep Wrangler 4xe (PHEV) worden geplaatst in de Belux-markt.

De bestellingen zijn geopend voor de nieuwe Jeep Wrangler 4xe

 

  • Vanaf 11 mei kunnen bestellingen voor de nieuwe Jeep Wrangler 4xe (PHEV) worden geplaatst in de Belux-markt.
  • Bijna tweeduizend Europese klanten hebben al interesse getoond in de "First Edition", het lanceringsmodel van de Wrangler 4xe.
  • De geavanceerde plug-in hybride aandrijflijn garandeert een actieradius tot 50 kilometer en een emissievrije uitstoot in volledig elektrische modus, waardoor hij milieuvriendelijk is en perfect voor dagelijks gebruik in de stad.
  • Met de 4xe technologie biedt de nieuwe Wrangler PHEV vierwielaandrijving in volledig elektrische modus met ongeëvenaarde Trail Rated off-road prestaties.
  • Het maximale gecombineerde vermogen van 380 pk zorgt voor onovertroffen prestaties en plezier op de weg, met een acceleratie van 0-100 km/u in ongeveer 6,4 seconden.
  • De technologie omvat onder meer het Uconnect NAV-systeem met 8,4" touchscreen en de meest geavanceerde ADAS-functies.
  • De nieuwe Jeep Wrangler 4xe zal worden onthuld tijdens een online persconferentie op 21 mei.

 

Alles is klaar voor de komst van de krachtigste, efficiëntste, milieuvriendelijkste en technologisch meest geavanceerde versie van de Jeep Wrangler, die een belangrijke mijlpaal vormt in de evolutie van het merk en een stap dichter bij de elektrificatie van zijn volledig gamma, een plan om de komende jaren ten minste één elektrische of geëlektrificeerde versie van elk Jeep-model op de markt te brengen.

Technologisch geavanceerder dan de versies met verbrandingsmotor (ICE), is de '4xe' de krachtigste Wrangler die ooit in Europa is geïntroduceerd. Hij biedt een gecombineerd vermogen van 380 pk, dankzij de combinatie van twee elektromotoren, een hoogspanningsbatterijpack, een hightech 2,0-liter turbobenzinemotor en de TorqueFlite achttrapsautomaat. De plug-in hybride aandrijflijn biedt volledig elektrisch rijden zonder uitstoot en met een actieradius van maximaal 50 km, waardoor hij perfect is voor dagelijks stadsgebruik.

Tegelijkertijd maakt de directe beschikbaarheid van koppel, dankzij de combinatie van de turbobenzinemotor en de elektrische aandrijflijnen, de onbetwiste offroadkampioen nog competenter en onstuitbaarder buiten de gebruikelijke paden. In het terrein tilt de 4xe-technologie de nieuwe Wrangler naar een hoger niveau, door vierwielaandrijving in volledig elektrische modus aan te bieden voor ultieme off-roadprestaties, niet alleen in alle veiligheid, maar ook met de mogelijkheid om te luisteren naar de "geluiden" van de natuur. Dit alles met behoud van Wrangler's ongeëvenaarde "Trail Rated" technische inhoud, die, afhankelijk van de versie, twee state-of-the-art vierwielaandrijvingssystemen omvat (Command-Trac en Rock Trac), Dana-assen van de volgende generatie, elektrische Tru-Lock vergrendelingssystemen voor de voor- en achteras of het Trac-Lok limited-slip differentieel.

Bovenop het feit dat het een duurzaam en efficiënt 4x4-voertuig is (met een brandstofverbruik van ongeveer 3,5 liter/100 km in hybride modus), zorgt de 4xe-technologie ook voor een uiterst plezierige rijervaring, met ongekende prestaties op de weg voor dit model, dat nu in ongeveer 6,4 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren.

De standaarduitrusting omvat een 8,4" Uconnect NAV-systeem met touchscreen, smartphone-integratie met Apple CarPlay en Android Auto voor connectiviteit in het voertuig (zoals smartphone-controle van de voertuiginstellingen via de MY Uconnect-app) en een 7" TFT-handset die ook informatie over het oplaadniveau van de batterij en de actieradius weergeeft (in elektrische en hybride modus). Standaard veiligheidsvoorzieningen zijn onder andere Blind-Spot Monitoring met Rear Cross Path Detection, achteruitkijkcamera, Electronic Stability Control (ESC) met Electronic Roll Mitigation (ERM), parkeerhulp voor en achter en Keyless Enter 'N Go. Optionele voorzieningen zijn onder meer Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning Plus en de nieuwe naar voren gerichte camera (standaard op Rubicon).

De nieuwe Jeep Wrangler 4xe is vanaf 11 mei te bestellen op de Belux-markt. De Europese persvoorstelling zal plaatsvinden tijdens een digitale persconferentie op 21 mei. De prijs van de Jeep Wrangler 4xe is inclusief "Jeep Wave", het nieuwe loyaliteitsprogramma voor Jeep-klanten. Het biedt exclusieve diensten en voordelen, waaronder de eerste twee diensten bij Jeep-dealers, 24/7 pechhulp, een nieuwe speciale klantenservice die bereikbaar is via een meertalig Jeep callcenter voor prioritaire assistentie en bevoorrechte toegang tot merkevenementen.

Betreffende Stellantis

 

Stellantis is één van 's werelds toonaangevende autoproducenten en provider van mobiliteit, geleid door een duidelijke visie: het bieden van bewegingsvrijheid met specifieke, betaalbare en betrouwbare mobiliteitsoplossingen. Naast zijn rijke erfgoed en toonaangevende geografische aanwezigheid beschikt de Groep over belangrijke troeven: duurzame prestaties, ruime ervaring en een groot aantal medewerkers die over de hele wereld actief zijn. Stellantis zal gebruik maken van zijn brede portefeuille van iconische merken, opgericht door visionairs die hen een passie en competitieve geest bijbrachten die vandaag nog steeds weerklank vindt bij zowel werknemers als klanten. Stellantis streeft ernaar de beste te zijn, niet de grootste, en tegelijk waarde te creëren voor alle stakeholders en de gemeenschappen waarin het actief is.

 

Perscontacten Stellantis :

Dominique Fontignies                   PR & Communication Director                        +32 492 343 790

Wim Willems                                  Press Officer                                                      +32 492 343 771

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN