Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

11 jan. 2021

Bestellingen zijn geopend voor de gloednieuwe Gladiator, de enige pick-up die beschikt over de legendarische Jeep-vaardigheden

De gloednieuwe Jeep Gladiator kan vanaf nu besteld worden bij de Jeep-distributeurs in Europa

Bestellingen zijn geopend voor de gloednieuwe Gladiator, de enige pick-up die beschikt over de legendarische Jeep-vaardigheden

 

  • De gloednieuwe Jeep Gladiator kan vanaf nu besteld worden bij de Jeep-distributeurs in Europa.
  • Het nieuwe model markeert de terugkeer van Jeep in het segment van de pick-ups, en dit na 28 jaar.
  • Verkrijgbaar in drie uitrustingsniveaus - Sport, Overland, 80th Anniversary plus een exclusieve ‘Launch Edition’ versie.
  • 100% pick-up met zijn 153 cm lange laadvloer en 100% Jeep dankzij de legendarische 4x4 capaciteiten van het Selec-Trac systeem.
  • 3.0 MultiJet V6-motor die voldoet aan de Euro 6-D-eindnormen en die 264 pk en 600 Nm koppel levert.
  • Beschikbaar vanaf deze maand bij de Jeep-distributeurs.

 

De gloednieuwe Jeep® Gladiator - de eerste pick-up van het merk in bijna drie decennia - kan vanaf nu besteld worden bij de Jeep-dealers in heel Europa.

Gebaseerd op de iconische Wrangler en met dezelfde "Go anywhere, Do anything" off-road mogelijkheden, worden een groot aantal geavanceerde technologische kenmerken, ongeëvenaarde Jeep-designelementen en buitenvrijheid gecombineerd met een 153 cm stalen laadvloer om veelzijdigheid, functionaliteit en flexibiliteit te bieden.

Bovendien is de Gladiator, met meer dan 200 authentieke Jeep-accessoires die vanaf de lancering bij Mopar® verkrijgbaar zijn, eenvoudig om te toveren: van een zeer functioneel bagagerek tot een voertuig dat volledig is aangepast aan uw levensstijl, waardoor het perfect is voor vrije tijd en dagelijkse activiteiten.

 

Beschikbaar bij officiële distributeurs vanaf begin 2021.

In Europa is de Jeep Gladiator beschikbaar in de versies Sport, Overland en 80th Anniversary evenals een beperkt aantal exclusieve Launch Edition-versies tijdens de lanceringsfase. Alle versies zijn voorzien van de nieuwe 3.0-liter MultiJet V6-motor, die 264 pk en 600 Nm koppel levert. Het kleurenpalet omvat negen exterieurkleuren: Black, Firecracker Red, Billet Silver Metallic Clear Coat, Bright White, Granite Crystal Metallic Clear Coat, Hydro Blue, Sting Grey, Snazzberry en Sarge Green, in combinatie met een zwarte of koetswerkkleurige softtop of hardtop. De Sport versie wordt geleverd met 17" velgen, terwijl de Overland en Launch Edition modellen worden geleverd met 18" velgen. De commerciële lancering zal in het eerste trimester van 2021 plaatsvinden bij Jeep-dealers in heel Europa.

 

Authentieke Jeep interieurs en exterieurs, met een focus op techniek en functionaliteit, inclusief een waterdicht interieur !

De gloednieuwe Jeep Gladiator heeft een robuust ontwerp dat direct herkenbaar is met traditionele Jeep styling elementen. Het ontwerpteam van de Jeep heeft de legendarische grille van Wrangler met zeven sleuven behouden, maar heeft kleine updates uitgevoerd en de grille iets naar achteren gekanteld om de aërodynamica te verbeteren.

 

Functionaliteit en veelzijdigheid stonden centraal bij het ontwerp van Gladiator's 153-centimeter laadplatform. Onderbedverlichting, een optionele weerbestendige externe stroombron (230V) en stevige geïntegreerde bevestigingsmiddelen zorgen voor duurzaamheid en veelzijdigheid.

 

De gloednieuwe Jeep Gladiator is een uniek voertuig met meerdere configuraties voor buitenavonturen dankzij verschillende mogelijke combinaties van windscherm en dak: driedelige hardtop, softtop en dakloos. Elke optie om in de open lucht te rijden biedt maximale vrijheid voor reizen in alle seizoenen, zowel in de stad als buiten de gebaande paden. Het Cargo Management Group systeem, met afsluitbaar opbergvak onder de stoel, biedt extra opbergmogelijkheden om de lading op het achterste platform te organiseren en vast te zetten met het rail railmanagementsysteem en vergroot de veelzijdigheid van de Gladiator. Laadbakbescherming en beschermende tonneau-afdekking (oprolbaar, zacht en drievoudig stijf) zorgen voor nog meer keuze en veiligheid van de lading, terwijl er ook nog extra maatwerk wordt geleverd.

 

Het interieur van Jeep Gladiator combineert authentieke stijl, comfort en veelzijdigheid. Hij is ook volledig afwasbaar en beschikt over talrijke opbergvakken, zoals een afsluitbare opberglade onder de achterbank. Binnenin is de Gladiator voorzien van een Uconnect™-systeem van de vierde generatie met een 7" of 8,4" touchscreen en een 7" TFT-instrumentenpaneel, waarmee de bestuurder de weergegeven informatie op meer dan 100 verschillende manieren kan configureren voor een beter overzicht.

Jeep Gladiator onderscheidt zich door zijn ongeëvenaarde functionaliteit en functies die zijn ontworpen voor gebruiksgemak. Een naar voren gerichte camera is standaard op de Launch Edition (niet beschikbaar op Sport, optioneel op de modellen Overland en 80th Anniversary), waardoor het gemakkelijk is om potentiële obstakels te detecteren - of het nu off-road of in de stad is. De frontcamera bevindt zich in het midden van het zevenvoudige rooster van de Gladiator en is toegankelijk via het off-road "Pages" systeem. De frontcamera, die voor het eerst op een Jeep-model wordt geïnstalleerd, draagt bij aan de functionaliteit en veiligheid van de Gladiator en bevat een zelfreinigende functie om ervoor te zorgen dat het zicht optimaal blijft, zelfs na blootstelling aan extreme off-road-omstandigheden. 

Andere opties zijn een 9-luidspreker Alpine Premium Sound System met een subwoofer achteraan, een 12-kanaals 552W-versterker en een draagbare draadloze Bluetooth-luidspreker. De draadloze luidspreker bevindt zich achter de achterbank, wordt opgeladen terwijl de Gladiator wordt aangedreven en is weer- en stofdicht. Het resultaat is een waterdichtheid van 90 cm gedurende 30 minuten. Het kan ook worden gekoppeld aan de luidspreker van een andere Jeep Gladiator en is in staat om andere apparaten op te laden wanneer deze is aangesloten op de USB-poort. Deze functies stellen klanten in staat om hun muziek mee te nemen op elke reis, of die reis nu eindigt op het strand of verder gaat buiten de gebruikelijke routes.

Moderne Euro 6D-Final-conforme dieselmotoren

De 3,0-liter MultiJet V6 in de Gladiator voor de Europese markt, is uitgerust met een Engine Stop-Start System (ESS) en kan 264 pk en 600 Nm koppel leveren. Deze geavanceerde motor is ontwikkeld en gebouwd door FCA EMEA en maakt gebruik van geavanceerde turbocompressortechnologie voor alle soorten toepassingen. Deze motor is gecombineerd met een achttrapsautomaat, waardoor de auto het motorvermogen tijdens het rijden in het terrein kan optimaliseren of een soepel en efficiënt vermogen kan leveren bij kruissnelheden op de snelweg. Het voldoet ook aan de Euro 6D-Final-norm.

De meest capabele Jeep pickup truck ooit ontworpen

Jeep Gladiator biedt de legendarische off-road mogelijkheden van het merk met een geavanceerd 4x4 Selec-Trac systeem, een tweeversnellingsbak met een lage overbrengingsverhouding van 2,72:1 en robuuste derde generatie Dana 44 voor- en achterassen met een 3,73 achterasverhouding. Naast uitzonderlijke passeer-, vertrek- en naderingshoeken en een beperkt slipvrij achterdifferentieel, leveren alle Gladiator line-up trimniveaus - Sport, Overland, 80th Anniversary en Launch Edition - off-road dapperheid die voldoet aan de kenmerkende hoge normen voor “Trail-Rated” prestaties van het merk Jeep.

Een complete uitrusting van de modernste veiligheidssystemen

Veiligheid is een sleutelbegrip bij de ontwikkeling van de gloednieuwe Jeep Gladiator, die een ongeëvenaarde reeks actieve en passieve veiligheidskenmerken biedt. Bijzonder opvallend zijn de LED-koplampen en achterlichten die over het gehele Gladiator-assortiment standaard zijn. De volgende op de lijst zijn de ParkView-achterzichtcamera, de parkeerhulp voor en achter en de elektronische stabiliteitsregeling (ESC) met elektronische rolbeperking. Optionele veiligheidssystemen zijn onder andere Blind Spot Monitoring met Rear Path Detection, Forward-facing Camera, Forward Collision Warnng Plus met onafhankelijk remmen of Adaptive Cruise Control.

Uconnect systeem van de 4de generatie  met nieuwe diensten voor verbeterde on- en off-board connectiviteit

Jeep Gladiator biedt het vierde generatie Uconnect™-systeem met een 7" of 8,4" NAV-scherm, dat communicatie-, entertainment- en navigatiemogelijkheden biedt. De Uconnect™ 8.4" NAV bevat gebruiksvriendelijke functies, verbeterde verwerkingskracht, snellere opstarttijden, een touchscreen met hoge resolutie en Apple CarPlay en Android Auto-connectiviteit voor handsfree telefoon, navigatie en voicemail. De nieuwe Gladiator is ook voorzien van state-of-the-art connectiviteit om aan de steeds veeleisender wordende eisen van klanten te voldoen met nieuwe diensten bij Uconnect™. Deze functies zijn toegankelijk via verschillende touchpoints, waaronder de My Uconnect mobiele applicatie, smartwatch, website, knoppen op de bovenlichten en radio. De Uconnect-services zijn beschikbaar in alle uitrustingsniveaus vanaf het sportmodel, in combinatie met het 8,4" infotainmentsysteem, en bieden geavanceerde on- en off-board connectiviteit en een waaier aan diensten die zijn ontworpen voor veiligheid en comfort.

 

Klanten kunnen de My Uconnect-applicatie gebruiken om het brandstofniveau te controleren, deuren te openen en te sluiten, koplampen aan te zetten, de meest recente parkeerplaats van het voertuig gemakkelijk te vinden en nog veel meer. In het geval van een storing kan de chauffeur direct in contact worden gebracht met een operator om assistentie te sturen, of met de klantenservice voor de nodige ondersteuning.

Naast de diensten die in de prijs van het voertuig zijn inbegrepen, zijn er verschillende optionele extra pakketten beschikbaar, waaronder My Alert en My Fleet Manager, die eenvoudig kunnen worden aangeschaft op de speciale e-commercesite. Dankzij de My Alert service kunnen klanten hun voertuig voortdurend in de gaten houden en een melding ontvangen in geval van diefstal, als het voertuig wordt verplaatst of als er met de Uconnect™-box wordt geknoeid. Zij zullen dan worden bijgestaan in het terughalen van het voertuig.

Met het innovatieve en uitgebreide My Fleet Manager-pakket kunnen wagenparkbeheerders de volledige controle over hun aangesloten voertuigen beheren en behouden. Sommige van de nieuwe Uconnect™-diensten zullen beschikbaar zijn op het moment van de lancering, terwijl andere later (op een later tijdstip) zullen worden geïntegreerd om de technische mogelijkheden van de Uconnect Box ten volle te benutten.

Uitrustingniveaus

De vier uitrustingsniveaus van het Jeep Gladiator gamma bieden specifieke uitrustingen en functies en zijn ontworpen om aan de behoeften van alle klanten te voldoen. De Sportversie is ontworpen om een verbeterde functionaliteit en inhoud te bieden voor off-road maatwerk, terwijl de Overland-versie het beste in comfort en technologie vertegenwoordigt, met een breed scala aan standaardfuncties. De 80th Anniversary, gebaseerd op de Overland, is de speciale editie die voor de 80ste verjaardag van Jeep is ontworpen en biedt een unieke uitstraling. De drie versies van het Europese Gladiator-gamma worden in de lanceringsfase gecombineerd met de exclusieve "Launch Edition" afwerking: dit is een gelimiteerde oplage die gereserveerd is voor klanten die voor het eerst een product kopen.

De "Launch Edition" zit vol met opties die klanten zijn gaan verwachten op een top-of-the-line Gladiator en zal exclusief beschikbaar zijn in Black, en Granite Crystal Metallic Clear Coat. 18'' lichtmetalen velgen, een exclusieve badge, hardtop- en spatbordenverbreders in carrosseriekleur, speciale laadvloerbescherming, het Cargo Management Group systeem en een beschermhoes maken het esthetische karakter van de auto compleet.

Voor het interieur is de nieuwe "Launch Edition" voorzien van zwarte lederen stoelen. Andere standaardfuncties met betrekking tot infotainment, comfort en veiligheid aan boord zijn het Alpine Premium-audiosysteem met subwoofer en draagbare draadloze luidspreker, het 8,4" touchscreen Uconnect™ dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto, een naar voren gerichte camera, Blind Spot Monitoring, Rear Cross-Path Detection, Forward Collision Warning Plus en Adaptive Cruise Control.

200 door Mopar ontwikkelde Jeep Authentic Accessoiries voor de nieuwe Gladiator

Mopar® - het FCA-merk dat zich richt op naverkoop-producten en -diensten voor alle FCA-voertuigen - zal 200 nieuwe Jeep Authentic Accessoires en Jeep® Performance Parts aanbieden om de nieuwe Jeep Gladiator aan te passen. Deze Mopar-producten omvatten pick-up-specifieke lifestyle-accessoires, zoals een dakdrager op rails en draagsystemen (een mand met net om de lading vast te zetten, uitrusting voor het vervoer van fietsen, kajaks, surfplanken of ski's), maar ook componenten om de off-road prestaties te verbeteren, waaronder buisvormige zijtreden, rotsrails en nog veel meer.

Erfgoed

De nieuwe Gladiator bouwt voort op een rijke erfenis van robuuste en betrouwbare Jeep pick-ups: het eerste model dateert van 1947, toen Willys Overland een vierwielaangedreven bedrijfsvoertuig op basis van de CJ-2A introduceerde. Dit werd meer dan vier decennia later gevolgd door verschillende gebruiksmodellen, waaronder de FC-150/170 (1957-1965), Jeep Gladiator/J-serie (1963-1987), CJ-8 Scrambler (1981-1985) en Jeep Comanche (1986-1992).

 

Brussel, 11 januari 2021

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN