Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

18 sep. 2017

Lancering van de nieuwe Fiat Tipo S-Design

• Perfecte balans van stedelijke sportiviteit en stijl op het eerste gezicht. • De Tipo S-Design, die verkrijgbaar is als vijfdeurs en break, biedt een nieuwe afwerking in de kleur Metropoli Grey met pianozwarte details, exclusieve 18" lichtmetalen velgen (optioneel) en bi-xenonkoplampen. • Hij is standaard uitgerust met de nieuwste generatie van het infotainmentsysteem UConnect™ HD LIVE met 7"-scherm, UConnect Link, Apple CarPlay en Android Auto. • Beschikbaar met een benzine- en een turbodiesel-motor, beide met 120 pk en gekoppeld aan een handgeschakelde of automatische transmissie.

Lancering van de nieuwe Fiat Tipo S-Design

 • Perfecte balans van stedelijke sportiviteit en stijl op het eerste gezicht.
 • De Tipo S-Design, die verkrijgbaar is als vijfdeurs en break, biedt een nieuwe afwerking in de kleur Metropoli Grey met pianozwarte details, exclusieve 18" lichtmetalen velgen (optioneel) en bi-xenonkoplampen.
 • Hij is standaard uitgerust met de nieuwste generatie van het infotainmentsysteem UConnect™ HD LIVE met 7"-scherm, UConnect Link, Apple CarPlay en Android Auto.
 • Beschikbaar met een benzine- en een turbodiesel-motor, beide met 120 pk en gekoppeld aan een handgeschakelde of automatische transmissie.
 • Na de lancering van de 500X-versie wordt de S-Design-familie uitgebreid met de Tipo. Vandaag opent Fiat de bestellingen voor de Fiat Tipo S-Design, de wagen voor automobilisten die stijl en inhoud willen combineren met een moderne, dynamische en opvallende persoonlijkheid. Deze uitvoering werd op het laatste autosalon van Genève voorgesteld.

  De nieuwe S-Design-variant is verkrijgbaar als vijfdeursberline (Hatchback) en Station Wagon en onderscheidt zich door een stoere persoonlijkheid die het karakter van zijn jeugdige en actieve klanten weerspiegelt. Bovendien behoudt hij alle troeven die de Tipo zo succesvol hebben gemaakt: ruimte, functionaliteit en flexibiliteit.

  De nieuwe Fiat Tipo S-Design introduceert een nieuwe livrei in Metropoli Grey - een exclusiviteit voor deze versie - die het dynamisme en karakter van de Tipo-familie nog extra in de verf zet. Het model is ook leverbaar in de kleuren Cinema Black, Amore Red, Gelato White en Colosseo Grey. En dat is nog niet alles, want de nieuwe versie is onmiddellijk herkenbaar dankzij zijn opvallende, brede radiatorrooster met accenten in Piano Black, dat de volledige voorkant omvat en uitloopt in de nog agressievere bi-xenonkoplampen met dezelfde sierafwerking. De bi-xenonkoplampen, die hun intrede doen op de Tipo-familie, standaard beschikbaar in België en Luxemburg, verhogen de prestaties met 30 procent in vergelijking met de standaardlichten. De details in Piano Black komen ook terug op de randen van de sportieve luchtinlaten en op de spiegelkappen.

  De nieuwe 18" lichtmetalen velgen met diamantmotief (optioneel) geven de auto een extra dynamische toets, terwijl de getinte achterruiten en speciale details, zoals de handgrepen in bijpassende koetswerkkleur, de look vervolledigen.

  De interieurs ondergingen een volledige restyling met lederen en stoffen zetels en aangenaam aanvoelende afwerkingselementen met een sterke, opvallende persoonlijkheid. De dubbele stiknaden op de zetels in leder en Airtex komen overeen met die op de versnellingspookknop en het stuurwiel in 'Techno-leder' met kriskraspatroon. Tot slot is het dashboard getooid met pianozwarte accenten en een brede band in Technico Grey, die de hele breedte van het passagierscompartiment inneemt. Andere unieke details vinden we terug op de centrale eenheid en de beklede deurpanelen.

  Bovenop de sierelementen biedt de nieuwe versie van de Fiat Tipo ook de allerbeste technologie, zoals de volgende generatie van het Uconnect™ 7" HD LIVE-systeem, dat standaard wordt aangeboden op het hele S-Design-gamma. Dat systeem is uitgerust met een 7" capacitief aanraakscherm met hoge resolutie dat net als een moderne tablet met veeg- en knijpbewegingen werkt.

  Eveneens standaard op de Tipo S-Design is UConnect Link met Apple CarPlay en Android AutoTM, zodat bestuurders hun iPhone gemakkelijker kunnen gebruiken in de auto. Apple CarPlay integreert de iPhone perfect met het scherm en de geïntegreerde bedieningselementen van de auto om te telefoneren, muziek af te spelen, tekstberichten te verzenden en ontvangen en routeaanwijzingen te bekijken die worden aangepast volgens de verkeersomstandigheden, en dat alles zonder de blik van de weg af te wenden. 

  De Fiat Tipo S-Design heeft eveneens een regensensor en een lichtsensor als standaarduitrusting.

  De Fiat Tipo S-Design vult zijn knappe look en rijkelijke uitrusting tot slot aan met de beste motoren op de markt: de pittige 1.4 T-Jet-benzinemotor en de alom geprezen 1.6 Multijet turbodiesel met 120 pk. Alle motoren worden gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak of een automatische DCT-transmissie met dubbele koppeling.

  Prijzen : Fiat Tipo Hatchback (5 deurs)) S-Design vanaf €21.190 en Fiat Tipo StationWagon vanaf €22.390 met de motorisatie 1.4 Turbo 120 pk.

   

  Brussel, 18 september 2017

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

  SCHRIJF U NU IN