Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

21 feb. 2019

De Fiat Tipo bereikt de kaap van 500.000 exemplaren

• Drie jaar na de lancering van het model werd het 500.000ste exemplaar van de Fiat Tipo geproduceerd; deze liep van de band in de nieuwste variant 5-deurs Sport. • De nieuwe Fiat Tipo Sport, ontwikkeld in samenwerking met Mopar, is eenvoudig te herkennen door de specifieke details die zijn dynamische persoonlijkheid extra accenturen. • Het nieuw Tipo-gamma - beschikbaar in de versies Street, Mirror, S-Design en Sport, is marleider van zijn segment in Italië en staat in de top 10 van zeven Europese landen. • Met meer dan 70% van de verkoop gerealiseerd buiten Italië, is dit de tweede wereldauto van Fiat.

De Fiat Tipo bereikt de kaap van 500.000 exemplaren

 • Drie jaar na de lancering van het model werd het 500.000ste exemplaar van de Fiat Tipo geproduceerd; deze liep van de band in de nieuwste variant 5-deurs Sport.
 • De nieuwe Fiat Tipo Sport, ontwikkeld in samenwerking met Mopar, is eenvoudig te herkennen door de specifieke details die zijn dynamische persoonlijkheid extra accenturen.
 • Het nieuw Tipo-gamma - beschikbaar in de versies Street, Mirror, S-Design en Sport, is marleider van zijn segment in Italië en staat in de top 10 van zeven Europese landen.
 • Met meer dan 70% van de verkoop gerealiseerd buiten Italië, is dit de tweede wereldauto van Fiat.
 • De 500.000ste Fiat Tipo werd vandaag geproduceerd in de Bursa-fabriek in Turkije. Het gaat om een 5-deurs Tipo Sport turbodiesel 1.6 Multijet 120 pk uitgerust met de automatische transmissie DCT, in de kleur Passion Red in combinatie met een zwart dak en een Total Black-interieur. Deze mijlpaal bevestigt het succes van het model dat marktleider in zijn segment is in Italië, en ook het feit dat het model in de top 10 staat van zeven Europese markten. Daarmee is de Fiat Tipo het op één na meest geëxporteerde model van het merk, met 70% van de verkopen gerealiseerd buiten Italië.

  Als we de optelsom maken van de exemplaren van de eerste generatie Tipo, voorgesteld in 1988, met deze van de laatste generatie, wordt de kaap van twee miljoen exemplaren bereikt. Een levenscyclus van 20 jaar is een blijk van waardering van de gebruikers voor de fundamentele kwaliteiten van dit Fiat model.

  Het nieuw Fiat Tipo-gamma omvat 3 koetswerkvarianten (4 deurs, 5 deurs en Station Wagon) en vier uitrustingsniveaus (Street, Mirror, S-Design et Sport), die tegemoet komen aan de noden van de meest verschillende types van klanten.

   

  Brussel, 15 februari 2019

   

   

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

  SCHRIJF U NU IN