Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

22 nov. 2021

De Fiat New 500E ontvangt de "Best Car Award 2021" van De Autogids in de categorie kleine elektrische auto

De Fiat New 500E heeft een prijs gekregen van het Belgische automagazine De Autogids. In de categorie van kleine elektrische auto's werd hij bekroond met de "Best Car Award 2021". Gesterkt door de stemmen van de lezers van het bekende Belgische magazine, wordt de Fiat New 500E gewaardeerd voor zijn technische kwaliteiten, zijn keuze uit verschillende koetswerkvarianten en zijn iconisch design.

De Fiat New 500E ontvangt de
  • De Fiat New 500E heeft een prijs gekregen van het Belgische automagazine De Autogids.
  • In de categorie van kleine elektrische auto's werd hij bekroond met de "Best Car Award 2021".
  • Gesterkt door de stemmen van de lezers van het bekende Belgische magazine, wordt de Fiat New 500E gewaardeerd voor zijn technische kwaliteiten, zijn keuze uit verschillende koetswerkvarianten en zijn iconisch design.

De Fiat New 500E is door De Autogids, één van de belangrijkste autopublicaties in België, bekroond met de "Best Car Award 2021" in de categorie kleine elektrische auto.

De prijs, die voor de tweede keer door het tijdschrift wordt uitgereikt, weerspiegelt de keuze van de lezers die resoluut voor het iconische model van Fiat hebben gestemd. De derde generatie van de beroemde 500, waarvan het oorspronkelijke model in 1957 werd voorgesteld, is de Fiat New 500E, die symbool staat voor de milieuvriendelijke strategie van het merk Fiat.

De Fiat New 500E wordt geassembleerd in een nieuwe productie-faciliteit in Turijn, het centrum van Fiat's productie van elektrische voertuigen voor de komende jaren, en staat aan de basis van een innovatief systeem. De in Turijn geproduceerde voertuigen slaan, wanneer ze worden opgeslagen, elektriciteit op die vervolgens kan worden teruggeleverd aan het stadsnet (Vehicle To Grid of V2G) in geval van een grotere vraag van gebruikers.

Eveneens in Turijn heeft Fiat het Casa 500 opgericht, een museum gewijd aan de geschiedenis van de Fiat 500, dat is gevestigd in de historische fabriek van het merk - de Lingotto - die in de jaren negentig het voorwerp was van een ambitieus stadsvernieuwingsproject onder leiding van de beroemde architect Renzo Piano. Het dak van deze fabriek, dat een testbaan omvat, is nu omgetoverd tot Pista 500, de hoogste hangende tuin van Europa, waar de inwoners van Turijn nu kunnen wandelen of hun dagelijkse rondje kunnen joggen.

De lezers van De Autogids waardeerden het iconisch design van het model, alsook de ruime keuze aan koetswerkvarianten (berline, cabriolet en 3+1), wat bevestigt dat de Fiat New 500E een echte "coup de coeur" is.

Met een gamma vanaf €24.990 is de Fiat New 500E ook een van de meest betaalbare 100% elektrische modellen op de markt.

Betreffende Stellantis

Stellantis is één van 's werelds toonaangevende fabrikanten en leveranciers van mobiliteit, geleid door een duidelijke visie: het bieden van bewegingsvrijheid door middel van specifieke, betaalbare en betrouwbare mobiliteitsoplossingen. Naast zijn rijke erfgoed en toonaangevende geografische aanwezigheid beschikt de groep over belangrijke troeven: duurzame prestaties, ruime ervaring en een groot aantal medewerkers die wereldwijd actief zijn. Stellantis zal voortbouwen op zijn uitgebreide portefeuille van iconische merken, die werden opgericht door visionairs die een passie en een competitieve geest bijbrachten die vandaag nog steeds weerklank vinden bij werknemers en klanten. Stellantis streeft ernaar de beste te zijn, niet de grootste, en tegelijk waarde te creëren voor alle stakeholders en de gemeenschappen waarin het actief is.

Perscontacten Stellantis :

Dominique Fontignies PR & Communication Director                       +32 492 343 790

Wim Willems                                 Press Officer                                                    +32 492 343 771

 

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN