Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

07 jan. 2021

De 500-familie is opgefrist en wordt moderner en geavanceerder

De 500-familie is opgefrist en wordt moderner en geavanceerder

 

  • Na de lanceringen in de laatste maanden van 2020 - de New 500, Tipo, Tipo Cross en Panda - wordt nu ook de 500-familie upgedate. Fiat start 2021 met een volledig vernieuwd gamma.
  • De nieuwe 500-familie, bestaande uit de 500, 500X en 500L, is volledig opgefrist met nieuwe afwerkingsniveaus, nieuwe kleuren en nieuwe interieurs.
  • De structuur van het assortiment is ook nieuw, met de Cult, Connect, Dolcevita, Cross en Sport uitrustingsniveaus, allemaal beschikbaar op alle modellen.
  • Speciale accessoirepakketten in het teken van technologie, veiligheid, comfort en stijl.
  • Euro 6D-Final-conforme motoren voor de hele familie.

 

Na de New 500 en het vernieuwde Tipo en Panda gamma in 2020, start Fiat 2021 met de update van de 500-familie, op het vlak van de afwerkingen, kleuren en interieurs. Het omvat eveneens een nieuwe strategie qua line-up die het nog sneller en gemakkelijker maakt om een auto te kiezen die aan de specifieke mobiliteitsbehoeften van elke klant voldoet. De 500-familie bestaat uit de 500, 500X en 500L, voertuigen die zeer verschillend zijn qua roeping, vorm en karakter, maar die dezelfde basis hebben: de emblematische Fiat 500.

Met meer dan 3 miljoen verkochte exemplaren sinds 2007 is de familie 500 een doorslaand succes, dankzij zowel de voortdurende vernieuwing als de speciale reeksen, zoals de "Mirror" in 2018 en de "120e" in 2019. Deze speciale edities dienden als inspiratiebron voor de vernieuwing van het 2021-gamma. De 500 Mirror-familie is ontwikkeld voor klanten die het meeste belang hechten aan connectiviteit en voor diegenen die op zoek zijn naar de nieuwste infotainment trends. Anderzijds werd de '120e' speciale serie - de meest stijlvolle en meest verbonden versie ooit - gecreëerd om het 120-jarig bestaan van Fiat te vieren en een nieuw tijdperk aan te vatten op het vlak van connectiviteit.

 

Vij nieuwe uitrustingsniveaus met duidelijk onderscheidend karakter

De nieuwe 500-familie wordt vandaag gelanceerd in 5 afwerkingniveaus, allemaal beschikbaar op de 3 modellen, elk met zijn eigen specifieke esthetische kenmerken en rijke uitrusting, om de onderscheidende kenmerken van elk model verder te versterken.

Het nieuwe gamma begint met de "Cult" versie, een eerbetoon aan de typische 500 popwereld, voor wie op zoek is naar stijl en een icoon zonder afbreuk te doen aan de prijs. De volgende stap is het "Connect"-afwerkingsniveau, voor klanten die op zoek zijn naar democratische en eenvoudige connectiviteit, om voortdurend en elegant verbonden te blijven met uw wereld.

Het "Dolcevita"-uitrustingsniveau, exclusief voor de 500, richt zich op liefhebbers van de glamoureuze levensstijl en is geïnspireerd op de jaren vijftig, als de perfecte habitat voor het Fiat-icoon sinds 1957.

En om het aanbod nog completer te maken is er de de "Cross" versie, voor degenen die willen ontsnappen aan de stedelijke jungle en de routine, om avonturen te beleven buiten de stad met de familie. Deze klanten geven om hun levensstijl en zijn op zoek naar inhoud met een sterke persoonlijkheid. Tot slot is het "Sport"-finisatieniveau ideaal voor een jong, dynamisch en onafhankelijk doelpubliek.

Cult: de coole pop-incarnatie van de nieuwe 500-familie

De nieuwe 500-familie maakt dan ook haar debuut in nieuwe afwerkingsniveaus, waardoor elk model een specifiek en onmiddellijk herkenbaar karakter krijgt. Het Cult-afwerkingsniveau belichaamt het typische 500 pop- en coole thema, en fungeert als een toegangspoort tot de wereld van de iconische 500-styling.

Het kleurenpalet, altijd gekenmerkt door een uitgesproken karakter en dynamiek, wordt uitgebreid met de nieuwe exclusieve "Sicilian Orange" kleurstelling, gecombineerd in het interieur met nieuwe stoffen blauwe zetels, voorzien van het FIAT-monogram op de zitting, en een dashboard in "Techno Blue".

Connect: de versie voor geconnecteerde klanten

Het Connect uirustingsniveau is voor klanten die te allen tijde geconnecteerd willen blijven. Het wordt standaard geleverd met het 7" Uconnect infotainmentsysteem met DAB-radio, Apple CarPlay™ en Android Auto™, de eenvoudige en effectieve manier om de diensten van uw smartphone in de auto te gebruiken. Op alle 3 de modellen worden de nieuwe "Flashy" zetels gecombineerd met de gloednieuwe matte zilveren dashboardafwerking.

De standaarduitrusting van de 500 omvat ook de cruise control, een sportstuur met geïntegreerde bediening, 15" lichtmetalen velgen en mistlichten. Hij is verkrijgbaar in de nieuwe tweekleurige Perbene Grey/Vesuvius Black kleurstelling.

De 500X wordt geleverd met zwarte stoelen, een technisch lederen stuur en lichtmetalen 16" velgen. Hij beschikt eveneens over ook getinte ramen, mistlampen, LED-dagrijlichten, parkeersensoren, schemer- en regensensoren.

Tot slot is de 500L Connect uitgerust met 16" zwarte wieldeksels en koetswerkkleurige spiegels.

Dolcevita: een symbool van stedelijke status, uitgesproken 500

De 500 Dolcevita herinnert aan de economische bloei van Italië tussen het einde van de jaren vijftig en het begin van de jaren zestig, toen de historische 500 in 1957 van start ging. Zijn glamoureuze styling en verfijnde esthetische details spreken designliefhebbers aan die op zoek zijn naar een iconische auto vol met technologie. Het interieur bestaat uit nieuwe dashboard-inzetten in carrosseriekleur en, naast de Connect-afwerking, verchroomde details, een glazen zonnedak en 15" lichtmetalen velgen. Op verzoek kan de kleurstelling van het exterieur tweekleurig zijn, Gelato White en Lunar White, met de Dolcevita-badge.

 

 

Cross, voor stijlvolle dagelijkse uitstapjes

In de Cross-versie heeft de 500X altijd dynamiek gecombineerd met het karakter van een Italiaanse crossover, ontworpen om te ontsnappen van het stadsverkeer en om spannende avonturen buiten de stad te beleven.

De 500X maakt zijn debuut met een nieuwe zetelbkleding met camouflage-motief, vinyl afwerkingsdetails, 19" lichtmetalen velgen, een dakdrager en standaard automatische klimaatregeling.

De nieuwe 500L serie is nu ook verkrijgbaar met een crossover-look. Met een enorm laadvermogen, ruimte die intelligent kan worden gebruikt en een uitstekende wendbaarheid, zelfs in de stad, voldoet de 500L aan de eisen van de dagelijkse mobiliteit zonder zijn onmiskenbare stijl op te offeren.

De 500L Cross-versie wordt standaard geleverd met 16" lichtmetalen velgen, mistlichten, parkeersensoren achteraan, schemer- en regensensoren en automatische klimaatregeling: het ultieme in stijl en comfort. In de 500L zijn ook camouflage-interieurs of zwart lederen zetels verkrijgbaar, de laatste op aanvraag.

Sport: een look die niet onopgemerkt blijft

De top van het gamma is het Sport uitrustingsniveau, gekenmerkt door zijn exclusieve, unieke en onmiskenbare look, ontworpen om zich te onderscheiden van de menigte. De sportieve details van de 500 Sport kunnen niet onopgemerkt blijven: het beste van stijl en karakter, versterkt door de matte grijze kleurstelling, beschikbaar op aanvraag, en de speciale Sport-badge.

Standaard met 16" lichtmetalen velgen, nieuwe elektrische verwarmbare zetels, automatische klimaatregeling, nieuw Titanium dashboard, 7" TFT en mistlichten.

De styling van de 500L Sport is ook verbeterd, met 17" lichtmetalen velgen, het Autonomous City Brake systeem, een elektrochrome achteruitkijkspiegel, specifieke zwarte technopreen-interieurs, verduisterde ramen en sfeerverlichting.

Verder wordt de 500X geleverd met 18" lichtmetalen velgen in zwart gepolijst, of 19" velgen op aanvraag, en de specifieke Moda Grey matte kleurstelling.

Speciale accessoirepakketten voor technologie, veiligheid, comfort en stijl.

Het aparte karakter van de uitrustingniveaus kan verder worden versterkt om elk 500-model verder te personaliseren, met specifieke accessoirepakketten die ook een aanzienlijke financiële besparing opleveren. Deze omvatten:

- het pack Magic Eye, verkrijgbaar op de Connect en Cross niveaus, met parkeersensoren en een achteruitrijcamera, de NAVI pack en de ADAS pack met dodehoek detectie en adaptieve cruise control, voor degenen die de nieuwste technologie en veiligheid in hun auto willen;

- het pack comfort, verkrijgbaar op Cult, Cross en Sport, met automatische airconditioning en verstelbare stoelen, het zichtbaarheidspakket met xenonkoplampen, elektrochrome spiegels en schemer- en regensensoren, voor klanten die op zoek zijn naar het beste rijcomfort;

- het pack style, verkrijgbaar op het niveau van de Connect-afwerking, dat chroomdetails en privacyglas met het volledig led-pakket bevat, voor wie op zoek is naar een unieke stijl.

Motoren die voldoen aan de Euro 6D-Final norm

Het nieuwe 500-gamma is uitgerust met 70 pk en 1,2 69 pk hybride motoren, die beide voldoen aan de Euro 6D-Final-norm, met orders die medio januari 2021 worden geopend.

De 500X-motorenaanbod omvat twee benzinemotoren - de Firefly 1.0-liter 120 pk en 1.3-liter 150 pk - en twee Multijet-dieselmotoren - 1.3-liter 95 pk en 1.6 130 pk.

De 500L is leverbaar met 95 pk 1.4 liter benzinemotoren en een 95 pk 1.3 Multijet.

Een succesverhaal

De Fiat 500 is het symbool van "Made in Italy" - dat dankzij zijn volledig Italiaanse stijl, constante innovatie en superieure kwaliteit wereldwijd bekend is geworden - en is de voorloper van deze nieuwe familie. Het is een Italiaans icoon dat 80% van zijn verkoop buiten Italië heeft gerealiseerd en met de Panda het segment van de stadsauto's in Europa aanvoert.

De introductie van de hybride versie - op zowel de 500 als de Panda - gaf een verdere impuls aan de verkoop van beide modellen, met de beste prestaties ooit: in 2020, op basis van de in november 2020 bijgewerkte gegevens, was het Europese marktaandeel van beide modellen met respectievelijk 17,5% en 18% het hoogste dat ooit is opgetekend.

Daarnaast wordt ook de nieuwe 500X opgefrist om een leidende rol te kunnen blijven spelen. Sinds de lancering in 2014 heeft het in Italië altijd aan de top van zijn segment gestaan en verschijnt het regelmatig in de Europese top 10.

Tot slot is er de comfortabele 500L. Sinds 2012 is dit model nog steeds de stoere auto voor moderne gezinnen, die de iconische stijl van de 500 combineert met de veelzijdigheid van het Made by Fiat-design. De 500L leidt zijn segment in Italië voor het 8e opeenvolgende jaar en heeft in 9 andere landen op het podium gestaan.

 

Brussel, 7 januari 2020

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN