Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

18 feb. 2019

Betrouwbaarheid en technologie : het Fiat Tipo temperament

• De Fiat Tipo - intelligent, rijkelijk uitgerust en voorzien van de nieuwste technologie - onderscheidt zich eveneens door zijn betrouwbaarheid, zoals de door het blad l'Automobile Magazine toekende score van 19,5/20 aangeeft(« L'Automobile Magazine N° 873 - februari 2019») • Het Fiat Tipo-gamma, dat iets meer dan 3 jaar geleden werd gelanceerd, is één van de meest complete van de markt • Beschikbaar in drie koetswerkvarianten : 4-deurs, 5-deurs en Station Wagon • Nieuwe versies Street, Mirror en Sport werden gelanceerd begin 2019 • Een internationaal commercieel succes : meer dan 70% van de Tipo-verkoop gebeurt buiten Italië • Steeds meer geconnecteerd dankzij Mopar®Connect

Betrouwbaarheid en technologie : het Fiat Tipo temperament

 • De Fiat Tipo - intelligent, rijkelijk uitgerust en voorzien van de nieuwste technologie - onderscheidt zich eveneens door zijn betrouwbaarheid, zoals de door het blad l'Automobile Magazine toekende score van 19,5/20 aangeeft(« L'Automobile Magazine N° 873 - februari 2019»)
 • Het Fiat Tipo-gamma, dat iets meer dan 3 jaar geleden werd gelanceerd, is één van de meest complete van de markt
 • Beschikbaar in drie koetswerkvarianten : 4-deurs, 5-deurs en Station Wagon
 • Nieuwe versies Street, Mirror en Sport werden gelanceerd begin 2019
 • Een internationaal commercieel succes : meer dan 70% van de Tipo-verkoop gebeurt buiten Italië
 • Steeds meer geconnecteerd dankzij Mopar®Connect
 • De Fiat Tipo die bij zijn lancering in 2016 bekroond werd met de « Autobest » prijs is vandaag een compleet gamma van modellen dat perfect inspeelt op de meest veeleisende noden van verschillende types van klanten. Of het nu gaat om de vraag van een jonge debuterende bestuurder, of een familie met kinderen of een professionele klant die een betrouwbaar, comfortabel en budgetvriendelijke voertuig nodig heeft, het gamma Fiat Tipo is « de » ideale oplossing. Zo zijn de nieuwste versies Street, Mirror en Sport , die begin dit jaar werden gelanceerd, nog eens het bewijs dat Fiat in staat is heel reactief te antwoorden op de eisen en verwachtingen van zijn klanten.

  Het is trouwens geen toeval dat het Tipo-gamma koploper van zijn segment is in Italië en een plaats heeft in de top 10 van zeven Europese landen. Meer dan 70 % van de Fiat Tipo verkoop gebeurt buiten Italië. De komst van de Fiat Tipo familie was een instant succes, en werd bekroond met de prijs « Best Auto 2016 » door een jury van 26 journalisten werkzaam voor de belangrijkste Europese autobladen. Dit model met internationale allure beschikt over de « fundamentele » Fiat-karakteristieken : functionaliteit, eenvoud en persoonlijkheid. Hij werd ontworpen door een internationaal team van experten op het vlak van design, engineering, product- en marketingspecialisten uit Italië, Turkije, Korea, Spanje, Rusland en Oostenrijk : dit model is qua concept en nature een wereldauto. Vorig jaar werd met een standaard productie Tipo een reis rond de wereld gemaakt in 133 dagen. Zo werden 41.000 kilometers afgemaald in 400 uur, op de weg, zonder daarbij bijkomende onderhoudsbeurten nodig te hebben gehad, 22 landen , 122 steden werden aangedaan en kon telkens rekenen op de nieuwsgierigheid en appreciatie van het publiek.

  Bewijs van deze hoogstaande betrouwbaarheid is de score van 19,5/20 die werd toegekend door het Franse autoblad L'Automobile Magazine (« L'Automobile Magazine N° 873 - februari 2019 »).  

  Fiat Tipo Street : een toegankelijke stijl

  De Fiat Tipo Street richt zich tot jonge klanten die een dynamische, stijlvolle en toegankelijke wagen zoeken. Gesterkt door zijn Pop-persoonlijkheid meet de nieuwe Street-versie zich nieuwe glanzend zwarte 16" lichtmetalen velgen aan, evenals donker getinte ruiten en donkere contrasterende details op de spiegelkappen, het radiatorrooster en de binnen- en buitendeurgrepen. De krachtige blik van de koplampen met led-dagrijlichten en het specifieke logo bevestigen het Street-karakter van deze speciale reeks. Het totaalpakket versterkt de balans van het Italiaanse design en garandeert de persoonlijkheid en stijl zonder te raken aan de functionaliteit.

  De Tipo werpt zich in elk opzicht op als behaaglijk en praktisch en de Street-versie geeft zijn bekende troeven een extra dynamische toets. Hij combineert met andere woorden stijl om zich te onderscheiden van de massa in de stad met alle troeven die de Tipo zo succesvol hebben gemaakt: een sterke uitrusting, een aantrekkelijke prijs en een uitzonderlijk gebruiksgemak zonder toegevingen.

  Prijs vanaf €15.590 BTWI (€15.074,63 in Luxemburg)

  Fiat Tipo Mirror : technologie en elegantie

  Met zijn specifieke uitrusting en exclusieve kleurencombinatie biedt de speciale reeks 'Mirror' de perfecte combinatie van Tipo-technologie en -stijl. De connectiviteit is standaard met het UconnectTM 7" HD LIVE-systeem met aanraakscherm. Dat omvat ook Apple CarPlay en is compatibel met Android AutoTM. Met al die geavanceerde capaciteiten wordt de auto het verlengstuk van de smartphone van de bestuurder en geeft hij de bestuurder op een veilige manier toegang tot de voornaamste apps, terwijl hij toch te allen tijde zijn handen op het stuur kan houden. De Tipo Mirror ademt ook stijl. Zijn exclusieve nieuwe kleur, Venezia Blue, is op verzoek verkrijgbaar en contrasteert perfect met de verleidelijke chroomaccenten op de deurgrepen, de zijdelingse sierelementen, het lagere radiatorroosterprofiel, de mistlichtranden en de spiegelkappen.

  Een unieke « Mirror » badge en gediamanteerde 16" lichtmetalen velgen vervolledigen zijn look.

  Prijs vanaf €17.290 BTWI (€16.718,43 in Luxemburg)

  Fiat Tipo Sport : sportieve look

  De nieuwe Fiat Tipo Sport werd ontwikkeld op basis van de S-Design versie, en werd in een sportief kleedje gestoken. Een volledige waaier van origineel ontworpen stijlelementen dragen bij tot een sterke dynamische uitstraling. Het uitrustingsniveau Sport is enkel beschikbaar als Tipo 5 deurs. Hij beschikt over nieuwe voor- en achterbumpers, zijschorten alsook nieuw vormgegeven contouren voor wat betreft de mistlichten vooraan. De diffuser achteraan en de dakspoiler zijn een knipoog naar de competitiewereld en dragen bij tot de uitgesproken dynamische look van deze nieuwste versie.

  De klant kan voor dit model, net zoals voor S-Design, kiezen voor de nieuwe koetswerkkleur Passione Red, al dan niet in combinatie met een zwart dak (als optie), of één van de andere kleuren : Metropoli Grey, Cinema Black, Gelato White en Colosseo Grey.

  Qua exterieurstyling vinden we de afwerking Glossy Black terug in het radiatorrooster, de specifieke luchtinlaatsystemen, en de lichtunits die - op aanvraag - kunnen worden voorzien van Bi-xenon lichten. Deze laatste garanderen een 30% meer zichtbaarheid dan conventionele lichten. Deze Glossy Black tint vinden we ook terug op de 18 duim velgen met « Diamond » afwerking als en op de spiegelbehuizing. Donkergetinte achterruiten beklemtonen nog meer de sportieve uitstraling van het model.

  Binnenin de cockpit is de toon sportiviteit, een exclusieve « Total Black » sfeer, voor wat betreft de dakhemel, de zetels en het eco-leder van het stuur en de versnellingspook.

  De nieuwe Fiat Tipo Sport 5 deurs is beschikbaar met een ruime keuze aan motoren conform de WLTP-reglementeringen. Het gamma bestaat uit de benzinemotoren 1,4 liter 95 pk, 1,4 liter T-Jet 120 pk, en de dieselmotoren 1,3 l MultiJet 95 pk en 1,6 liter 120 pk, alsook versies uitgerust met de automatische versnellingsbak DCT.

  De nieuwe Fiat Tipo Sport 1.4 l 95 pk is beschikbaar vanaf €22.690 TVAC (€21.939 in Luxemburg) bij de officiële distributeurs van het merk in België en het Groothertogdom Luxemburg.

  Mopar® Connect : verbinding vanop afstand, onovertroffen bescherming

  Mopar® Connect, de innovatieve set van geconnecteerde diensten met betrekking tot veiligheid en bediening op afstand, is als optie verkrijgbaar op het Mirror-gamma. Het omvat de Uconnect LIVE Services en voegt nieuwe functies toe, zoals pechverhelping, noodhulp bij ongevallen en plaatsbepaling in geval van diefstal. Het systeem kan ook worden gebruikt om bepaalde functies van het voertuig vanop afstand te bedienen: de deuren vanop afstand vergrendelen en ontgrendelen of een waarschuwing verzenden wanneer de auto een bepaalde snelheid overschrijdt of een zone verlaat die voordien op een kaart werd afgebakend.

  Tot slot kunnen gebruikers met Mopar® Connect via hun smartphone bepalen waar hun wagen geparkeerd staat en informatie bekijken over de toestand van de wagen, het brandstofpeil en het laadniveau van de accu.

  Als onderdeel van een project ontwikkeld in samenwerking met Targa Telematics, is er ook een fleetversie van Mopar® Connect verkrijgbaar voor ondernemingen, professionals en organisaties die hun bedrijfswagens willen beheren. Bovenop de basisdiensten biedt deze versie een totaaloplossing voor een efficiënte en doeltreffende opvolging en controle van wagenparken.

   

  Brussel, 18 februari 2019

   

   

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

  SCHRIJF U NU IN