Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

03 okt. 2018

Een Alfa Romeo Giulietta Spider van 1959 in expo in het Alfa Romeo Paviljoen op de Zoute Grand Prix 2018

· Zoals elk jaar is Alfa Romeo aanwezig op de Zoute Grand Prix. · Naast de recentste nieuwigheden stelt Alfa Romeo eveneens een Giulietta Spider 750D van 1959 tentoon.

Een Alfa Romeo Giulietta Spider van 1959 in expo in het Alfa Romeo Paviljoen op de Zoute Grand Prix 2018

 • Zoals elk jaar is Alfa Romeo aanwezig op de Zoute Grand Prix.
 • Naast de recentste nieuwigheden stelt Alfa Romeo eveneens een Giulietta Spider 750D van 1959 tentoon.
 • Zoals dat elk jaar het geval is zal Alfa Romeo aanwezig zijn op de Zoute Grand Prix, het meest prestigieuze Belgische event gewijd aan collectiewagens, zowel klassieke als actuele voertuigen.

  Naast de recente nieuwigheden binnen het actuele gamma, namelijk de gloednieuwe B-Tech versies van de Giulia en Stelvio, zal er eveneens in het Alfa Rome Paviljoen, gelegen op de Zeedijk van Knokke de schitterende Giulietta Spider 750D uit 1959 te zien zijn. Deze wagen werd ons ter beschikking gesteld door Marreyt Classics.

  De eerste Giulietta Spider werd voorgesteld in oktober 1955 op basis van een ontwerp van Gian Battista Farina (die zijn naam aan koetswerkbouwer Pininfarina gaf enkele jaren later) en dit model beschikte over een zeer modern design voor zijn tijd. De Giulietta Spider was gebaseerd op het platform van de Giulia Sprint, met een kortere wielbasis, die bijdroeg tot de elegante en sportieve lijn van de auto, en werd om die reden uitermate geapprecieerd.

  De pers was vol lof over dit model, meer bepaald in de Verenigde Staten, die schreef « dat de Giulietta Spider de Italiaanse traditie van goede smaak verder zette en dat deze stijl zo kenmerkend was voor het merk dat je het model onmiddellijk kon herkennen te midden van duizenden andere wagens… »

  Een onderscheiden stijl die de huidige designers inspireerde deze stijl verder te zetten in de nieuwste Alfa Romeo’s, de sportieve berline Giulia en de SUV Stelvio.

  Brussel, 3 oktober 2018

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

  SCHRIJF U NU IN