Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

07 jul. 2021

De Giulia GTA zet het Goodwood Festival of Speed 2021 in vuur en vlam

De nieuwste editie van het Goodwood Festival of Speed, de iconische internationale viering van autosport en autocultuur, vindt plaats van 8 tot 11 juli. Alfa Romeo heeft dit evenement van wereldklasse uitgekozen voor de onthulling van de Giulia GTA en GTAm in het Verenigd Koninkrijk, die deel zullen uitmaken van de traditionele Hillclimb.

De Giulia GTA zet het Goodwood Festival of Speed 2021 in vuur en vlam

 

  • De nieuwste editie van het Goodwood Festival of Speed, de iconische internationale viering van autosport en autocultuur, vindt plaats van 8 tot 11 juli.
  • Alfa Romeo heeft dit evenement van wereldklasse uitgekozen voor de onthulling van de Giulia GTA en GTAm in het Verenigd Koninkrijk, die deel zullen uitmaken van de traditionele Hillclimb.

                                 

Na het opschorten van het evenement vorig jaar als gevolg van de noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid, is het Goodwood Festival of Speed terug met een breed scala aan deelnemers en een bomvol programma. Een van de sterren zal Alfa Romeo zijn, dat deze gelegenheid heeft uitgekozen voor de Britse onthulling van het krachtigste model dat het merk ooit heeft geproduceerd, de Giulia GTA/GTAm.

 

Goodwood – Een wereldklasse catwalk voor autosport

Het Goodwood Festival of Speed, dat voor het eerst werd georganiseerd in 1993 en aanvankelijk vooral gericht was op classic cars, is een niet te missen evenement. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een wereldwijde referentie voor fans van de autocultuur. Sinds 2000 staat het evenement open voor hedendaagse modellen en omvat het tentoonstellingen, roadshows en speciale podia. De grote verscheidenheid aan voertuigen, van oldtimers tot Formule 1-auto's, is de reden waarom de grote autoconstructeurs het evenement gebruiken als springplank voor hun laatste nieuwtjes: dit jaar onthult Alfa Romeo zijn nieuwe supercar, de Giulia GTA/GTAm.

 

Giulia GTA/GTAm: de sterren van de Hillclimb 2021

Elk jaar nemen honderden auto's deel aan de iconische Hillclimb, een bergopwaarts parcours van 1,86 km dat wordt afgelegd door de fans die aan het evenement zullen deelnemen. Een echte primeur, een eerste gelegenheid voor Alfa Romeo-liefhebbers in het Verenigd Koninkrijk om persoonlijk kennis te maken met de Giulia GTA/GTAm, de belichaming van het unieke vermogen van het merk om stijl en sportiviteit te combineren. Een onvergetelijke ervaring voor elke fan van het Biscione merk.

 

Giulia GTA: een icoon dat synoniem staat voor prestaties

In het spoor van de GTA ligt heel wat geschiedenis, te beginnen met zijn iconische voorloper uit 1965, de "Gran Turismo Alleggerita", die sportieve successen over de hele wereld oogstte. De nieuwe Giulia GTA is geïnspireerd op een van de meest succesvolle modellen uit de 111-jarige geschiedenis van Alfa Romeo en is het toonbeeld van stijl, mechanica en rijplezier. Om zijn exclusiviteit te benadrukken, zal hij in slechts 500 genummerde exemplaren worden geproduceerd. De tot 540 pk opgewaardeerde Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo motor is met zijn vermogen-gewichtsverhouding van 187 pk per liter de beste in zijn klasse. Dankzij het uitgebreide gebruik van ultralichte materialen is de Giulia GTA tot 100 kg lichter dan de Giulia Quadrifoglio en accelereert hij in slechts 3,6 seconden van 0 naar 100 km/h. Daarnaast zijn ook voor andere aspecten, zoals aerodynamica, uitlijning en wegligging, specifieke technische oplossingen ontwikkeld. Voor het project is gebruik gemaakt van de vaardigheden van Sauber Engineering en van de coureurs van het Formule 1-team, Antonio Giovinazzi en Kimi Räikkönen.

 

Betreffende Stellantis

Stellantis is één van 's werelds toonaangevende autobouwers en provider van mobiliteit, geleid door een duidelijke visie: het bieden van bewegingsvrijheid met specifieke, betaalbare en betrouwbare mobiliteitsoplossingen. Naast zijn rijke erfgoed en zijn toonaangevende geografische aanwezigheid beschikt de Groep over belangrijke troeven: duurzame prestaties, een grondige ervaring en een groot aantal medewerkers die over de hele wereld actief zijn. Stellantis zal voortbouwen op haar brede portefeuille van iconische merken, die werden opgericht door visionairs die hen een passie en een competitieve geest bijbrachten die vandaag nog steeds weerklank vinden bij zowel werknemers als klanten. Stellantis streeft ernaar de beste te zijn, niet de grootste, en tegelijk waarde te creëren voor alle belanghebbenden en de gemeenschappen waarin het actief is.

 

Perscontacten Stellantis :

Dominique Fontignies                PR & Communication Director                   +32 492 343 790

Wim Willems                                Press Officer                                                  +32 492 343 771

Andere inhoud

ALBUM

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN