Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

03 nov. 2020

De Alfa Romeo Stelvio wint de 'Design Award' uitgereikt door Auto Motor und Sport.

alfaromeostelvioautonis1-5fa186f3c1dc0.jpeg
alfaromeostelvioautonis2-5fa18723c4f36.jpeg
alfaromeostelvioautonis3-5fa1874ca8651.jpeg
alfaromeostelvioautonis4-5fa1878110d0d.jpeg
alfaromeostelvioautonis5-5fa187a12ce8f.jpeg

 

  • Meer dan 16 000 lezers van het Duitse autotijdschrift namen dit jaar deel aan de "Autonis"-stemming. Er werden ongeveer 100 modellen in tien categorieën geselecteerd. De Alfa Romeo Stelvio werd verkozen tot de mooiste "Grote SUV".

 

Het design van de Alfa Romeo Stelvio overtuigde de lezers van het automagazine "Auto, Motor und Sport". Zij kozen het model als winnaar in de categorie "Grote Offroad/SUV" in de "Autonis" stemming. De stijl en de elegantie van de Stelvio, die ook één van de sportiefste modellen in het segment is, zijn het resultaat van werk dat geleverd werd door het Alfa Romeo Centro Stile.

"We zijn vereerd om de prestigieuze Autonis-prijs voor de Alfa Romeo Stelvio te ontvangen van de lezers van Auto, Motor und Sport. Deze prijs is een erkenning van het Italiaanse design en onze Alfa Romeo-designtaal, die harmonieuze proporties combineert met elementen van karakter en prachtige handgesneden oppervlakken", aldus Klaus Busse, verantwoordelijke EMEA voor FCA Design. Naast de Stelvio, bekroonde Auto, Motor und Sport in het verleden reeds de modellen Giulia, MiTo en Giulietta als de mooiste auto's in hun respectievelijke categorieën en twee jaar op rij ging de "Design Brand of the Year" award naar Alfa Romeo.

Precies 16 182 lezers van het tijdschrift Auto, Motor und Sport en gebruikers van het digitale aanbod van het tijdschrift hebben in de "Autonis"-wedstrijd voor ongeveer 100 modellen in tien verschillende categorieën gestemd. Het resultaat in de categorie is een evenwicht tussen goedkeuring en afwijzing voor elk model. Elke deelnemer had vier stemmen per categorie, twee voor een bijzonder succesvol ontwerp en twee voor minder overtuigende vormen. Negatieve oordelen tellen dus evenveel als positieve. Deze laatste heeft duidelijk de overhand in het geval van de Alfa Romeo Stelvio - de eerste SUV in de geschiedenis van het merk die 20,4% van de stemmen in de categorie 'Grote SUV's' heeft behaald.

 

Brussel, 3 november 2020

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN