Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

14 okt. 2020

De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio is de SUV van het Jaar.

De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio is de SUV van het Jaar.

 

  • Het krachtige topmodel van het gamma wint de prijs van het magazine AUTO ZEITUNG. De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio neemt opnieuw de eerste plaats in voor de concurrenten van de toonaangevende Duitse, Italiaanse en Britse merken.

 

De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio MY2020 ontvangt een prijs die de Italiaanse high-performance SUV eveneens twee jaar geleden heeft gewonnen: het Duitse automagazine "AUTO ZEITUNG" heeft de krachtigste 375 kW (510 pk) versie van dit model opnieuw bekroond als "SUV van het Jaar". Deze keer won de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio tegen elf concurrenten, waaronder de krachtigste SUV's van de grote Duitse, Italiaanse en Britse merken.

De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio beschikt over een V6 bi-turbo benzinemotor, ontwikkeld met de knowhow van Ferrari. Zijn 375 kW (510 pk) laat een acceleratie toe van 0 tot 100 km/u in 3,8 seconden en een topsnelheid van 283 km/u. Zijn wendbaarheid is te danken aan de actieve vering met elektronische schokdempercontrole (Alfa Active Suspension), het Alfa D.N.A. Pro Dynamic Driving Control systeem, aangevuld met de "Race" prestatiemodus, het Brembo® high-performance remsysteem, de Alfa Q4 elektronisch gestuurde vierwielaandrijving, de ideale gewichtsverdeling van ongeveer 50/50 tussen de voor- en achteras en de zeer directe stuurinrichting.

 

De in leder en Alcantara® afgewerkte sportzetels en de achttrapsautomaat met aluminium stuurpaddles verhogen het rijplezier nog verder. Kort na de lancering vestigde de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio een ronderecord voor productie SUV's op het legendarische circuit van de Nürburgring Nordschleife. Hoogtepunten van de versie MY2020 zijn onder andere de geavanceerde Electronic Driving Assistance-systemen, die het mogelijk maken op Niveau 2 autonoom te rijden, en een vernieuwd infotainmentsysteem met een 8,8-inch scherm.

 

Brussel, 14 oktober 2020

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN