Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

29 jul. 2021

Cristiano Fiorio aangesteld als verantwoordelijke voor Alfa Romeo Formule 1

Cristiano Fiorio has been appointed responsible for Alfa Romeo Formula 1, reporting to Jean-Philippe Imparato, Alfa Romeo Brand CEO.

Cristiano Fiorio aangesteld als verantwoordelijke voor Alfa Romeo Formule 1

 

Cristiano Fiorio is aangesteld als verantwoordelijke voor Alfa Romeo Formule 1 en zal rapporteren aan Jean-Philippe Imparato, Alfa Romeo Brand CEO.

 

Na de verlenging van de samenwerking tussen Alfa Romeo en Sauber Motorsport neemt Cristiano Fiorio de verantwoordelijkheid op zich voor het project, dat gericht is op het maximaliseren van de resultaten en het rendement van de investering, met ambitieuze doelstellingen voor een geleidelijke verbetering van jaar tot jaar.

 

Alfa Romeo werkt aan zijn toekomst en aan zijn langetermijnplan. Het merk heeft een zeer onderscheidend en inspirerend Italiaans erfgoed en zal trouw blijven aan zijn roots, zelfs tijdens de fundamentele verschuiving die elektrificatie met zich meebrengt. Het plezier van de bestuurder en passie zullen centraal blijven staan, maar elektrificatie zal het merk de kans geven om duurzame prestaties opnieuw te ontwerpen.

 

De aanwezigheid van het merk in de autosport, en met name in de F1, zal ook in de toekomst een sleutelrol blijven spelen, altijd geïnterpreteerd met een gevoel van Italiaanse adellijke sportiviteit, het DNA van Alfa Romeo uit 1910. De F1 is het ultieme laboratorium voor verandering, en daarom een belangrijk terrein voor Alfa Romeo op zijn weg naar elektrificatie, met zijn baanbrekende hybride strategie, duurzame technologie en eindeloze streven naar efficiëntie. Bovendien is het een cruciaal wereldwijd marketingplatform.

 

Cristiano Fiorio is geboren in Turijn in 1972 en getrouwd en heeft twee kinderen. Hij was verantwoordelijk voor Brand Marketing Communication EMEA bij FCA en was daarna verantwoordelijk voor Advertising, Digital, Events, Sponsorships en Trade Fairs voor alle merken van FCA. In november 2019 leidde hij ook het team dat de New 500 BEV lanceerde.

 

Hij werkt sinds 2013 voor de FCA Group en heeft in de loop der jaren verschillende functies bekleed: eerst was hij verantwoordelijk voor Communicatie en Cross-Brand Services voor de EMEA-regio, daarna werd hij verantwoordelijk voor merkpromotie in de hele groep, ook in EMEA, met verdere verantwoordelijkheid voor evenementen, licenties en merchandising. 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN