Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

09 sep. 2021

Alfa Romeo zwaait de Italiaanse vlag tijdens de Grand Prix van Monza

“Made at the Centro Stile Alfa Romeo", een creatief eerbetoon aan éénzitters en Alfa Romeo coureursuniformen. Vanaf de overwinning van de eerste titel in de geschiedenis van de F1 met Nino Farina in 1950 tot vandaag: een onverbrekelijke band tussen het Italiaanse circuit en Alfa Romeo. Om deze band te vieren, komt de passie tot leven in het Arese Museum, met een programma vol evenementen voor alle Alfa Romeo-liefhebbers.

Alfa Romeo zwaait de Italiaanse vlag tijdens de Grand Prix van Monza

 

  • “Made at the Centro Stile Alfa Romeo", een creatief eerbetoon aan éénzitters en Alfa Romeo coureursuniformen.
  • Vanaf de overwinning van de eerste titel in de geschiedenis van de F1 met Nino Farina in 1950 tot vandaag: een onverbrekelijke band tussen het Italiaanse circuit en Alfa Romeo.
  • Om deze band te vieren, komt de passie tot leven in het Arese Museum, met een programma vol evenementen voor alle Alfa Romeo-liefhebbers.

 

Het circuit van Monza is niet alleen de locatie voor de Grand Prix van Italië, het is ook het circuit waar Alfa Romeo op 3 september 1950 de eerste titel in de geschiedenis van de Formule 1 behaalde, in de Alfetta 158 met Nino Farina aan het stuur.  Er is een onverbrekelijke band tussen Alfa Romeo en Monza, die dit jaar nog sterker is geworden.

 

Om de Grand Prix van Italië te vieren, zal de auto het circuit betreden in een speciaal voor het evenement ontworpen kleurstelling van het Centro Stile Alfa Romeo. De ster is het logo, waarmee de 111-jarige geschiedenis van het merk wordt gevierd, waarvan de kleuren zijn terug te vinden in die van de Italiaanse vlag. Het bovenste deel van de motorkap is "Quadrifoglio" groen, naast het gebruikelijke rood en wit van de officiële kleuren. De herinterpretatie van de kleuren geeft zo een horizontale omlijning aan de Italiaanse vlag, nu het overheersende thema van de kleurstelling.

 

De creatieve bijdrage van het Centro Stile Alfa Romeo blijft niet beperkt tot de eenzitter, maar verfraait ook de race-uniformen van de twee Alfa Romeo-coureurs. De Italiaanse vlag wordt ook benadrukt door het 111-logo, dat in het bovenste deel van het pak verschijnt en een verticale omtrek vormt op het been van de coureur, "metaforisch" tot op het asfalt.                 

 

IN HET MUSEUM VAN ARESE

Gekleed in deze speciale kleuren ter gelegenheid van de Grand Prix van Italië in Monza, zal de Alfa Romeo showauto een speciale gast zijn in het Arese Museum gedurende de hele week van de race.          

Het museum van het merk zal ook de plaats zijn om de emoties van de GP te beleven, door live de kwalificaties, de trainingen en natuurlijk de race zelf te volgen op het grote scherm in de Giulia Hall.

De showauto zelf zal de mogelijkheid bieden om de "backstage" van de Formule 1 te verkennen. Bezoekers kunnen deelnemen aan een virtuele ervaring van de twee coureurs die zullen ook deelnemen aan een virtuele ontmoeting die rechtstreeks vanuit de garage van Monza wordt uitgezonden en tijdens welke zij met de gasten van het museum zullen discussiëren. Ook alle andere evenementen die gepland zijn voor het weekend van 11-12 september zullen in het teken staan van de Formule 1: van schaalmodellen tot echte Alfa Romeo's, inclusief twee verschillende flashmobs voor de aanwezige Alfisti-fans. De eerste - de MINI Flashmob - vindt plaats in de Giulia-hal op zaterdag 11 september om 16.30 uur, op een reproductie op schaal 1:43 van het korte circuit rond het museum, met schaalmodellen van Alfa Romeo die door Alfisti-fans worden binnengebracht en tentoongesteld. Op zondag 12 september is het de beurt aan de "echte" Alfa Romeo's om te racen op het circuit rond het museum.

 

Er zal een speciaal eerbetoon worden gebracht aan de Alfa Romeo AR51, die dit jaar zijn 70e verjaardag viert. Modellen van de iconische auto die bekend staat als "Matta" ("gek") zullen de sterren zijn van de flashmob, die naar verwachting een enorme Italiaanse feestvlag zal vormen. Het eerbetoon aan de "Matta" zal worden voortgezet op zondagmiddag 12 september, met een speciale parade en een diepgaand gesprek, in het kader van de Backstage-cyclus, na de geblokte vlag van de Grand Prix.

Voor de Alfisti van de toekomst heeft het museum, naast de MINI Flashmob, een educatieve workshop georganiseerd waar kinderen en jongeren kunnen proberen zelf een kleurstelling voor een éénzitter te ontwerpen.

 

Voor kinderen van alle leeftijden is er de tentoonstelling "Scale 1:23", met Togi-miniatuurmodellen. Sinds het einde van de jaren 1950 en op enkele uitzonderingen na, heeft dit merk uitsluitend Biscione modellen in een niet-standaard formaat geproduceerd. De meest emblematische modellen van het merk zullen worden tentoongesteld, in verschillende versies, kleuren en afwerkingsniveaus, met bijzondere nadruk op de Giulia.

 

Alle evenementen in het museum zijn gratis en in de toegangsprijs inbegrepen. Reserveren is noodzakelijk, per e-mail op info@museoalfaromeo.com. De "Green Pass" is vereist om toegang tot het museum te hebben. Volledig programma op www.museoalfaromeo.com .

 

Betreffende Stellantis

Stellantis is één van 's werelds toonaangevende autobouwers en provider van mobiliteit, geleid door een duidelijke visie: het bieden van bewegingsvrijheid met specifieke, betaalbare en betrouwbare mobiliteitsoplossingen. Naast zijn rijke erfgoed en toonaangevende geografische aanwezigheid, heeft de Groep een sterke staat van dienst op het gebied van duurzame prestaties, uitgebreide ervaring en een groot aantal werknemers die over de hele wereld werkzaam zijn. Stellantis zal gebruik maken van zijn brede portefeuille van iconische merken, opgericht door visionairs die hen een passie en competitieve geest bijbrachten die vandaag nog steeds weerklank vindt bij zowel werknemers als klanten. Stellantis streeft ernaar de beste te zijn, niet de grootste, en tegelijk waarde te creëren voor alle stakeholders en de gemeenschappen waarin het actief is.

 

Perscontacten Stellantis :

Dominique Fontignies                PR & Communication Director                   +32 492 343 790

Wim Willems                                Press Officer                                                  +32 492 343 771

Andere inhoud

ALBUM

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN