Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

16 apr. 2021

Alfa Romeo Giulia GTAm : eregast van Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi op de Grote Prijs van Imola

Op zondag 18 april, ter gelegenheid van de Grote Prijs van Imola, maakt de Alfa Romeo Giulia GTAm zijn debuut op de Italiaanse en internationale scène.

Alfa Romeo Giulia GTAm : eregast van Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi op de Grote Prijs van Imola

 

  • Op zondag 18 april, ter gelegenheid van de Grote Prijs van Imola, maakt de Alfa Romeo Giulia GTAm zijn debuut op de Italiaanse en internationale scène.
  • De Alfa Romeo Giulia GTAm, voor het eerst te zien in zijn definitieve rode kleurstelling, zal de ster zijn op het circuit.

 

 

Aanstaande zondag 18 april om 15u00 gaat de tweede ronde van het wereldkampioenschap Formule 1 2021 van start op het circuit van Enzo en Dino Ferrari in Imola, een paar maanden na de laatste race die daar afgelopen november werd gehouden.

Hoewel het evenement nog steeds achter gesloten deuren plaatsvindt, zal het een enorme impact op de media hebben. Ter gelegenheid van deze gelegenheid heeft de regio Emilia Romagna in samenwerking met het Italiaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken een communicatiecampagne opgezet die in het teken staat van "Made in Italy" en de Italiaanse expertise op het gebied van de automobielindustrie. Alfa Romeo, het vlaggenschip van de Italiaanse sportiviteit op vier wielen, koos dit podium voor het officiële debuut van de Giulia GTAm.

De nieuwe supercar, voorzien van de beroemde "biscione", waarvan het logo reeds prijkt op de wedstrijdtenues van de piloten van het Alfa Romeo Racing ORLEN-team, zal de eregast zijn in de pits, naast de piloten Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi.

Tijdens de ontwikkelingsfase ondersteunden zij het Alfa Romeo-team met testsessies om het project te fine-tunen, en nu eren zij het merk door de krachtigste auto die ooit door Alfa Romeo is gemaakt, in de garage van het team onder te brengen.

Samen met zijn "zus" de GTA, is de Giulia GTAm de erfgenaam van de Giulia Gran Turismo Alleggerita uit 1965, een van de meest succesvolle modellen uit de geschiedenis van Alfa Romeo. Dankzij de geslaagde synergie met het Zwitserse Sauber Engineering-team beschikt de Giulia GTAm over technische en aerodynamische oplossingen die een knipoog zijn naar de racewereld en de Formule 1, zoals het gebruik van ultralichte materialen en koolstofvezelcomponenten om de vermogen-gewichtsverhouding te verbeteren en de aerodynamica te verfijnen; of de 20" wielen met één enkele wielmoer, een oplossing die typisch is voor éénzitters in de F1, maar uniek is voor de berlines die momenteel op de markt zijn.

De Alfa Romeo Giulia GTAm en het circuit: een duo herrezen op het legendarische circuit van Imola.

Betreffende Stellantis

 

Stellantis is één van 's werelds toonaangevende autobouwers en provider van mobiliteit, geleid door een duidelijke visie: het bieden van bewegingsvrijheid met specifieke, betaalbare en betrouwbare mobiliteitsoplossingen. Naast zijn rijke erfgoed en toonaangevende geografische aanwezigheid beschikt de Groep over belangrijke troeven: duurzame prestaties, ruime ervaring en een groot aantal medewerkers die over de hele wereld actief zijn. Stellantis zal gebruik maken van zijn brede portefeuille van iconische merken, opgericht door visionairs die hen een passie en competitieve geest bijbrachten die vandaag nog steeds weerklank vindt bij zowel werknemers als klanten. Stellantis streeft ernaar de beste te zijn, niet de grootste, en tegelijk waarde te creëren voor alle stakeholders en de gemeenschappen waarin het actief is.

 

 

Perscontacten Stellantis :

Dominique Fontignies                   PR & Communication Director                        +32 492 343 790

Wim Willems                                  Press Officer                                                      +32 492 343 771

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN