Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

13 okt. 2021

Alfa Romeo Giulia en Stelvio GT Junior : de Italiaanse manier om van het leven te houden.

De iconische Alfa Romeo GT 1300 Junior - de belichaming van de Swinging Sixties - wordt nu opnieuw tot leven gewekt met de nieuwe exclusieve Giulia en Stelvio GT Junior special series.

Alfa Romeo Giulia en Stelvio GT Junior : de Italiaanse manier om van het leven te houden.

 

  • De iconische Alfa Romeo GT 1300 Junior - de belichaming van de Swinging Sixties - wordt nu opnieuw tot leven gewekt met de nieuwe exclusieve Giulia en Stelvio GT Junior special series. 

  • De Alfa Romeo GT 1300 Junior heeft zich gevestigd als stijlicoon en symbool van een tijdperk waarin de wens om opnieuw te leven de boventoon voerde. De GT 1300 Junior was te zien in talrijke films en advertenties en werd geassocieerd met het ideaal van sportiviteit, met een opvallend design gecombineerd met hoge prestaties. 

  • Deze tijdloze waarden worden geactualiseerd in deze exclusieve speciale serie, geaccentueerd door de kleur Lipari Ocra, een sterk karakter dat herinnert aan de typische gedurfdheid van Alfa Romeo. 

 

Alfa Romeo brengt opnieuw hulde aan zijn ongeëvenaard historisch erfgoed en presenteert de nieuwe Giulia en Stelvio GT Junior special series, geïnspireerd op een icoon uit de jaren 1960, de GT 1300. De exclusieve limited edition is gebaseerd op de "Veloce"-uitvoering, de sportiefste in het gamma. De buitenkant is voorzien van de fascinerende kleur Lipari Ocra, geïnspireerd op de tinten die bekend staan als "Old Timers": het kenmerkende erfgoed van het merk en de typische vrijmoedigheid in de keuze van krachtige kleuren. Met zijn connotatie van sportief minimalisme is het interieur voorzien van elektrisch verstelbare lederen zetels met het kenmerkende "GT Junior"-borduursel op de hoofdsteun vooraan, evenals specifieke stiksels. Opvallende elementen op het dashboard zijn het patroon en het gestileerde silhouet van de GT 1300 Junior uit 1960.   

 

Het Italiaanse merk voltooit zo een drieluik van succesvolle lanceringen: in enkele maanden tijd waren de 500 exemplaren van de in mei gepresenteerde GTA/GTAm zeer snel uitverkocht, in het verlengde van de uitstekende verkoopprestaties van de Giulia en de Stelvio "6C Villa d'Este".  Alfa Romeo bevestigt hiermee zijn ongeëvenaarde vermogen om auto's te creëren die worden gekenmerkt door duurzame esthetische en functionele keuzes die de inspiratiebron vormen voor modellen die allemaal even eigentijds zijn. 

 

Giulia GT 1300 Junior : de belichaming van een tijdperk   

Deze exclusieve speciale serie is geïnspireerd op een van de meest iconische modellen van het merk: de onvergetelijke GT 1300 Junior, waarvan bijna 100.000 exemplaren werden verkocht tijdens zijn tienjarige productieperiode van 1966 tot 1976. 

Gebaseerd op de Giulia Sprint GT, met Bertone carrosserie en een 89 pk motor, vestigde de GT 1300 Junior zich al snel als een auto die volledig de geest van de jaren 1960 belichaamde - de opleving en de economische boom, toen dromen mogelijk werden, waaronder die van het bezitten van een stijlvolle sportwagen. Het is geen toeval dat de beroemde reclameslogan van Alfa Romeo uit die tijd luidde: "Una vittoria al giorno, con una vettura per tutti i giorni" ("een overwinning per dag in uw dagelijkse auto"). 

De GT 1300 Junior was een verbluffende voorloper van Alfa Romeo's kenmerkende evenwicht tussen schoonheid en functionaliteit, een ambassadeur van tijdloos design met lichte maar krachtige vormen, klaar om als een atleet uit de blokken te spatten. 

 

Giulia et Stelvio GT Junior : tijdloze schoonheid 

Dezelfde waarden en kenmerken zijn nu te vinden in de gelimiteerde editie "GT Junior" Giulia en Stelvio, uitgerust met een 210 pk sterke 2,2-liter turbodieselmotor of een 280 pk sterke 2,0-liter turbobenzine variant met 4 aluminium cilinders en een aandrijfas van koolstofvezel, in combinatie met een 8-traps automatische transmissie en Q4 vierwielaandrijving. Naast de gedurfde Lipari Ocra-kleurstelling zijn de Giulia en Stelvio 'GT Junior' aan de buitenkant voorzien van lichtmetalen velgen met vijf gaten, 21” voor de Stelvio en 19” voor de Giulia. Aluminium stuurkolombedieningshendels voor de automatische transmissie, ADAS L2, parkeersensoren achter en een draadloze oplader zijn standaard, terwijl het panoramisch dak en de automatisch bediende achterklep als optie verkrijgbaar zijn. 

 

Betreffende Stellantis 

Stellantis is één van 's werelds toonaangevende fabrikanten en leveranciers van mobiliteit, geleid door een duidelijke visie: het bieden van bewegingsvrijheid door middel van specifieke, betaalbare en betrouwbare mobiliteitsoplossingen. Naast zijn rijke erfgoed en toonaangevende geografische aanwezigheid beschikt de groep over belangrijke troeven: duurzame prestaties, ruime ervaring en een groot aantal medewerkers die wereldwijd actief zijn. Stellantis zal voortbouwen op zijn uitgebreide portefeuille van iconische merken, die werden opgericht door visionairs die een passie en een competitieve geest bijbrachten die vandaag nog steeds weerklank vinden bij werknemers en klanten. Stellantis streeft ernaar de beste te zijn, niet de grootste, en tegelijk waarde te creëren voor alle stakeholders en de gemeenschappen waarin het actief is. 

 

Perscontacten Stellantis : 

Dominique Fontignies PR & Communication Director +32 492 343 790 

Wim Willems Press Officer +32 492 343 771 

 

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN