Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

18 jun. 2021

1000 Miglia: etappe 2

Gisteren trok de 1000 Miglia karavaan dieper het Italiaanse schiereiland in, op weg van Viareggio naar Rome. "Een erg lange etappe, maar het plezier van het rijden met de Alfa Romeo 1900 Super Sprint en de schoonheid van dit land zorgen ervoor dat we niet al te vermoeid raken," verklaarden Stellantis-voorzitter John Elkann en zijn vrouw Lavinia Borromeo. De adrenaline van de race was verweven met de aantrekkingskracht van de locaties die werden gepasseerd, in een opeenvolging van grote emoties. De gemiddelde tijd was vrij lang, met lange uren achter het stuur, maar de landschappelijke en emotionele impact van een zonsondergang in de Italiaanse hoofdstad was meer dan genoeg om hun inspanningen te belonen. Nummer 37, de 6C 1500 Super Sport uit 1928, bestuurd door het duo Moceri en Bonetti, staat momenteel derde in het klassement.

1000 Miglia: etappe 2

 

  • Gisteren trok de 1000 Miglia karavaan dieper het Italiaanse schiereiland in, op weg van Viareggio naar Rome.
  • "Een erg lange etappe, maar het plezier van het rijden met de Alfa Romeo 1900 Super Sprint en de schoonheid van dit land zorgen ervoor dat we niet al te vermoeid raken," verklaarden Stellantis-voorzitter John Elkann en zijn vrouw Lavinia Borromeo.
  • De adrenaline van de race was verweven met de aantrekkingskracht van de locaties die werden gepasseerd, in een opeenvolging van grote emoties.
  • De gemiddelde tijd was vrij lang, met lange uren achter het stuur, maar de landschappelijke en emotionele impact van een zonsondergang in de Italiaanse hoofdstad was meer dan genoeg om hun inspanningen te belonen.
  • Nummer 37, de 6C 1500 Super Sport uit 1928, bestuurd door het duo Moceri en Bonetti, staat momenteel derde in het klassement.

 

Statement van Stellantis voorzitter John Elkann en zijn vrouw Lavinia Borromeo

"Het plezier van het rijden met de Alfa Romeo Super Sprint en de schoonheid van dit land verhinderen dat deze zeer lange etappe ons te veel vermoeit. We zullen ons het passeren van Bolgheri en de magie van de fonkelende lichtjes van de Italiaanse hoofdstad herinneren. We waren vooral ontroerd door het warme welkom dat Rome ons gaf, hetzelfde welkom dat we de hele dag door kregen in elk dorp, in elke stad en op elke weg, op elk moment van de dag: een teken van de passie die mooie auto's bij ons Italianen opwekken."

 

Bij het ochtendgloren vertrek vanuit Viareggio

Het was een kort uitstapje naar de Riviera van Versilia en het konvooi keerde terug naar de weg bij het eerste licht, om afscheid te nemen van Viareggio met een beeld dat de lokale smaak weergeeft: het passeren van de "Carnaval Citadel" vormde een echt pittoresk begin van de dag. De race ging vervolgens in de richting van Pisa langs de rivier de Arno voordat hij terugkeerde naar de kust, hoewel elke kilometer in de 1000 Miglia vol verrassingen zit. Welke andere race, welk ander land ter wereld kan het spektakel bieden van een museum op vier wielen, rijdend langs de met cipressen omzoomde Viale dei Cipressi? Langs de Aurelia snelweg, van het Oratorium van San Guido naar het pittoreske historische centrum van Bolgheri, met het zonlicht kronkelend door de eeuwenoude cipressen en strelend over de sculpturale vormen van de Giulia GTA.

 

Een ontwerp dat esthetiek en functie combineert

Tot de specifieke kenmerken die een creatie van Alfa Romeo altijd gekenmerkt hebben, behoort zeker ook het design dat uniek is in de wereld vanwege zijn basis in de kundige combinatie van vorm en functie. De stijl van de auto moet beantwoorden aan een overkoepelend principe van schoonheid, om de tand des tijds te doorstaan, terwijl de functionaliteit behouden blijft ten voordele van de aerodynamische en mechanische efficiëntie. Deze stelregel wordt belichaamd in de Giulia GTA, waar specifieke processen op zowel de carrosserie als het interieur zijn gericht op het vergroten van de gedurfde geest van de Quadrifoglio versie, waarop hij is gebaseerd. De lichtstralen langs het parcours accentueren de gedurfde voorkant, de iconische "trilobo" met zijn gleuven die de badge omlijsten, en aan de zijkanten, de zijskirts in koolstofvezel, het verbrede voorspatbord en het duidelijk zichtbare koolstofvezel op de achterste wielkasten die de "grootte-indruk" van de auto accentueren, met een beeld van kracht en dynamiek.

 

Lichtheid, aerodynamica en wendbaarheid op elke type weg

De ontvangst in Toscane was een reis als deze waardig: hoog op een rots van tufzandsteen nam Pitigliano afscheid van het konvooi dat zich vervolgens naar Lazio begaf, over de wegen van het hart van de Etrusken. De route omvatte de gebruikelijke controles om het uur aan de westelijke oever van het Bolsenameer en de aankomst in Viterbo, waar de punch plaatsvond op de Piazza del Comune. Van het meer van Bolsena naar het meer van Vico, het hoogste van de grote meren van Italië op meer dan 500 m boven de zeespiegel. De paardenkracht van de Giulia GTA bedraagt eveneens meer dan 500, 540 inderdaad: kracht en totale controle op de wegen terwijl ze oude stadjes en glooiende groene heuvels passeren. De panorama's die u tijdens de 1000 Miglia ziet, veranderen voortdurend van het ene moment op het andere. Maar de aankomst in Rome kan maar zelden worden geëvenaard en beloont de bemanningen voor al hun inspanningen.

 

Alfa Romeo: schoonheid en tijdloze aantrekkingskracht

Zoals altijd drukke wegen en meer opwinding, maar het verkeer en de stadspolitie waren geduldig en vriendelijk terwijl zij het konvooi begeleidden en door de straten van de stad leidden. De 1000 Miglia is een feest dat voor iedereen openstaat, en al het extra werk wordt met de glimlach gedaan, in de wetenschap dat degenen die dat doen getuige zijn van een zeldzame gebeurtenis. Het gebeurt immers niet elke dag dat je voor de Villa Borghese de 6C 1500 Super Sport (1928), de 1900 Sport Spider (1954), de 2000 Sportiva (1954) en de 1900 Sport Spider (1956) kunt zien paraderen, bestuurd door uitzonderlijke bemanningen, met daarnaast de allerbeste van Alfa Romeo's huidige modellen. Weer een magisch moment in de 1000 Miglia, in een oogwenk vereeuwigd op de smartphones van de fans die wachten tot het konvooi voorbijrijdt. Het is bijna alsof de flitslichten van Fellini's paparazzi nog een poging wagen, en het is geen toeval dat Alfa Romeo modellen uit alle tijdperken op hun gemak zijn, als de tijdloze sterren die ze zijn.

 

Betreffende Stellantis

Stellantis is één van 's werelds toonaangevende autobouwers en provider van mobiliteit, geleid door een duidelijke visie: het bieden van bewegingsvrijheid met specifieke, betaalbare en betrouwbare mobiliteitsoplossingen. Naast zijn rijke erfgoed en zijn toonaangevende geografische aanwezigheid beschikt de Groep over belangrijke troeven: duurzame prestaties, een grondige ervaring en een groot aantal medewerkers die over de hele wereld actief zijn. Stellantis zal voortbouwen op haar brede portefeuille van iconische merken, die werden opgericht door visionairs die hen een passie en een competitieve geest bijbrachten die vandaag nog steeds weerklank vinden bij zowel werknemers als klanten. Stellantis streeft ernaar de beste te zijn, niet de grootste, en tegelijk waarde te creëren voor alle belanghebbenden en de gemeenschappen waarin het actief is.

 

Perscontacten Stellantis :

Dominique Fontignies                PR & Communication Director                   +32 492 343 790

Wim Willems                                Press Officer                                                  +32 492 343 771

Andere inhoud