Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

07 jul. 2021

 • De nieuwste editie van het Goodwood Festival of Speed, de iconische internationale viering van autosport en autocultuur, vindt plaats van 8 tot 11 juli.
 • Alfa Romeo heeft dit evenement van wereldklasse uitgekozen voor de onthulling van de Giulia GTA en GTAm in het Verenigd Koninkrijk, die deel zullen uitmaken van de traditionele Hillclimb.

25 jun. 2021

 • Parades, een dresscode en een speciale tentoonstelling in het Museum: Arese zal rood gekleurd zijn om de 111-jarige geschiedenis van Alfa Romeo te vieren, met 4 dagen aan evenementen in naam van de passie, gewijd aan de Clubs en aan de hele Alfisti-fanbase.
 • Het hoogtepunt van vandaag: de aflevering van de eerste modellen van de Giulia GTA/GTAm, de nieuwe supercar van Alfa Romeo die op slechts 500 exclusieve exemplaren wordt geproduceerd: een model dat de glorieuze geschiedenis van het merk verbindt met zijn toekomst.
 • De kalender van de evenementen loopt tot zondag 27 juni, met evenementen in verband met Formule 1 en de rijke geschiedenis, en tevens activiteiten voor groepen en gezinnen tot parades. Het programma kan via deze link worden geconsulteerd : www.mudeoalfaromeo.com

24 jun. 2021

 • De Finse piloot van het Alfa Romeo Racing - ORLEN Formule 1-team heeft de laatste testsessie met de definitieve versies van de Giulia GTA en GTAm uitgevoerd.
 • De sessie volgt op de tests die de coureurs Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi afgelopen najaar uitvoerden om de nieuwe aerodynamische oplossingen die door Alfa Romeo en Sauber Engineering zijn ontwikkeld, aan te scherpen.
 • De tests vonden plaats op de Balocco Proving Ground, de plaats waar alle sportwagens van Alfa Romeo sinds de jaren zestig zijn ontwikkeld en getest. Via deze link kan u de video bekijken : https://www.media.stellantis.com/it-it/alfa-romeo

22 jun. 2021

Alejandro Mesonero-Romanos heeft zijn vak geleerd in Spanje, Zuid-Korea en Frankrijk en zal zijn internationale ervaring vanaf 1 juli 2021 ten dienste stellen van de Stellantis Group. Hij zal rapporteren aan Jean-Pierre Ploué, Chief Design Officer bij Stellantis.

21 jun. 2021

 • We kunnen nog steeds de sensatie voelen van een editie die de band tussen het merk en de "Freccia Rossa" ("Rode Pijl") nog heeft versterkt.
 • Vijftig Alfa Romeo's aan de start en op de hoogste trede van het podium, de Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport 1929 van het Villa Trasqua-team, bestuurd door het duo Vesco en Salvinelli, meer dan 90 jaar na de eerste Alfa Romeo-overwinning.
 • Alle auto's van het officiële Alfa Romeo-team kwamen over de eindstreep, mede dankzij de voortdurende steun van het personeel van de afdeling Erfgoed.
 • Opnieuw veel publiek vandaag voor de spectaculaire Giulia GTA en GTAm, die hun 540 paardenkrachten tot grote vreugde van het publiek loslieten.
 • Stellantis President John Elkann en zijn vrouw Lavinia Borromeo vatten de opwinding en de geest van de 1000 Miglia 2021 samen.

18 jun. 2021

 • Gisteren trok de 1000 Miglia karavaan dieper het Italiaanse schiereiland in, op weg van Viareggio naar Rome.
 • "Een erg lange etappe, maar het plezier van het rijden met de Alfa Romeo 1900 Super Sprint en de schoonheid van dit land zorgen ervoor dat we niet al te vermoeid raken," verklaarden Stellantis-voorzitter John Elkann en zijn vrouw Lavinia Borromeo.
 • De adrenaline van de race was verweven met de aantrekkingskracht van de locaties die werden gepasseerd, in een opeenvolging van grote emoties.
 • De gemiddelde tijd was vrij lang, met lange uren achter het stuur, maar de landschappelijke en emotionele impact van een zonsondergang in de Italiaanse hoofdstad was meer dan genoeg om hun inspanningen te belonen.
 • Nummer 37, de 6C 1500 Super Sport uit 1928, bestuurd door het duo Moceri en Bonetti, staat momenteel derde in het klassement.

17 jun. 2021

 • De Alfa Romeo-legende keert terug naar de straten van de 1000 Miglia: 400 klassieke auto's in de race, waarvan 50 van het Biscione-merk, met de Giulia en Stelvio als officiële wedstrijdwagens.
 • De etappe van gisteren voerde het konvooi van Brescia naar Viareggio, onder het enthousiasme van hetzelfde publiek dat de race altijd heeft begeleid, en dat vol passie de nieuwe Giulia GTA en GTAm voorbij zag komen.
 • Nummer 37, de 6C 1500 Super Sport uit 1928, bestuurd door het duo Moceri en Bonetti, staat momenteel vierde in het klassement.
 • Stellantis Voorzitter John Elkann en zijn vrouw Lavinia Borromeo beschrijven de belevenissen van de dag.

16 jun. 2021

 • De 39e editie van de historische "Freccia Rossa" ("Red Arrow") : vandaag vond op het rennerskwartier in Brescia de verzegeling van de klassieke auto's plaats, geen eenvoudige formele ceremonie maar eerder een ritueel om de hoge emoties van de wedstrijd op te wekken.
 • De auto's paradeerden op het Piazza della Vittoria, tot bewondering van het publiek, alvorens naar Viareggio (Toscane) te vertrekken.
 • In de schijnwerpers staat het merk Alfa Romeo, maar liefst 11 keer winnaar in de prestigieuze 1000 Miglia: een recordaantal overwinningen dat nooit kan worden overtroffen.
 • Alle ogen zijn gericht op de prestigieuze vintage Alfa Romeo-collectie, met de 6C 1500 Super Sport (1928), de 1900 Sport Spider (1954), de 2000 Sportiva (1954) en de 1900 Sport Spider (1956) allemaal op de startgrid, bestuurd door uitzonderlijke crews. Tot de opvallende rijders behoort de voorzitter van Stellantis John Elkann met zijn vrouw Lavinia Borromeo.
 • Een Solide en herkenbare roots en een DNA dat prestaties en elegantie combineert: in navolging van de "mooiste race ter wereld" mogen de huidige modellen van Alfa Romeo, die zijn sportieve legende nu opfrist met de Giulia GTA en Giulia GTAm, niet ontbreken.

20 mei 2021

Alfa Romeo onthult de nieuwe Giulia GTA op de Balocco Proving Ground, waar Autodelta zijn legendarische voorganger ontwikkelde - de Giulia GTA uit 1965, de "Gran Turismo Alleggerita", die alle sportieve successen ter wereld in de wacht sleepte.

16 apr. 2021

Op zondag 18 april, ter gelegenheid van de Grote Prijs van Imola, maakt de Alfa Romeo Giulia GTAm zijn debuut op de Italiaanse en internationale scène.

08 mrt. 2021

Om de "Internationale Vrouwendag" te vieren, wil Alfa Romeo hulde brengen aan zijn vrouwelijke racepiloten, die zich in de geschiedenis van het merk hebben onderscheiden.

05 mrt. 2021

 • Alfa Romeo kondigt een nieuwe wereldwijde organisatie aan en maakt de namen bekend van de verschillende managers

26 feb. 2021

De Alfa Romeo Racing ORLEN C41, de auto van het team voor het seizoen 2021, ging op vrijdag 26 februari om 09:32 uur voor het eerst de baan op op het circuit van Barcelona-Catalunya.

22 feb. 2021

De nieuwe C41 werd in Warschau onthuld door het Alfa Romeo Racing ORLEN team.

18 feb. 2021

Alfa Romeo Racing ORLEN lanceert de C41, zijn kandidaat voor het F1-seizoen 2021, op maandag 22 februari 2021. De ceremonie vindt plaats van 12u05 tot 12u20 CET in het Grand Theatre in Warschau, Polen.

11 jan. 2021

De Alfa Romeo Tonale wint de stem van de lezers van het Britse tijdschrift "What Cars?" bij de uitreiking van de 2021 Awards.

18 dec. 2020

Exclusief voor de Belux-markt: het nieuwe "Style & Beautiful Sound"-pakket, ontwikkeld in samenwerking met Harman Kardon.

13 dec. 2020

Weather: clear dusk to night, 23.4-21.7°C air, 29.9-24.5°C track

11 dec. 2020

 • Het magazine AUTO BILD SPORTSCARS heeft de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio verkozen tot nummer 1 in de categorie "Berlines en Breaks".
 • De topversie van de Alfa Romeo Giulia wint het van 23 concurrenten.
 • In totaal werden 117 kandidaten in tien categorieën door de lezers beoordeeld.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN