Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

08 jan. 2021

Abarth : opnieuw een succesvol jaar

Abarth : opnieuw een succesvol jaar

 

  • Voor Abarth was 2020 opnieuw een succesvol jaar: de Abarth 124-rally heeft voor het derde achtereenvolgende jaar de FIA R-GT-Cup gewonnen - met name het wereldkampioenschap Gran Turismo®.
  • Italiaanse en Duitse F4-kampioenschappen "powered by Abarth": het succesverhaal van de promotie van jong talent gaat verder.
  • In het Italiaanse F4-kampioenschap was de jonge Gabriele Minì de eerste Italiaan die deze wedstrijd wist binnen te halen.
  • Eveneens commerciële successen: het marktaandeel steeg met bijna 50% ten opzichte van vorig jaar, waarmee een absoluut record werd gevestigd, en de 595 Scorpioneoro en 595 Monster Energy Yamaha bereikten 80% van de verkoop buiten de Italiaanse markt.
  • Naast de overwinningen op de weg of circuit heeft de Abarth Digital Day het Guinness World Record™ gewonnen voor de grootste digitale bijeenkomst ooit.

 

 

Het was een succesvol jaar 2020 voor het merk Abarth, dat grote sportieve successen boekte in de rallysport en op het circuit, evenals commerciële successen met zijn nieuwste speciale serie.

Luca Napolitano, verantwoordelijk voor de merken Fiat, Lancia & Abarth voor de EMEA-regio: "We zijn fier om voor het derde achtereenvolgende jaar de overwinning in de FIA R-GT Cup met de Abarth 124 rally binnen te halen – met name het door de Italiaan Andrea Mabellini gewonnen wereldkampioenschap Gran Turismo®. De Italiaanse coureur won ook de Abarth Rally Cup 2020. Na drie kampioenschappen op rij te hebben gewonnen, blijft de 124 de te verslaan auto in de R-GT categorie, met meer dan 100 overwinningen. Ik wil ook Gabriele Minì feliciteren, een jong nationaal talent, veelbelovend voor de internationale autosport en de eerste Italiaan die het F4-kampioenschap van het land heeft gewonnen, evenals Jonny Edgar, winnaar van het Duitse F4-kampioenschap”.

De promotie van jong talent - niet minder dan 7 van de top 10 in het klassement van het F4-kampioenschap zijn nieuwkomers, waaronder Minì - en de motorsport maakt deel uit van de geschiedenis van Abarth. Met name de racerij is altijd het beste en moeilijkste oefenterrein geweest, om motoren en technologische oplossingen op de proef te stellen in extreme omstandigheden, om de prestaties en betrouwbaarheid te verhogen, zowel voor de races als voor de productieauto's, dankzij de technologieoverdracht die de concurrentie op het hoogste niveau mogelijk maakt.

Ondanks de moeilijke situatie onderscheidt Abarth zich ook op commercieel vlak met zeer interessante resultaten. De lancering van twee speciale series, elk beperkt tot 2000 stuks, de 595 Scorpioneoro en de 595 Monster Energy Yamaha, was een waar succes en de resultaten zijn te zien met een marktaandeel dat met ongeveer 50% is gestegen ten opzichte van vorig jaar, met meer dan 80% van de verkoop buiten Italië.

Met deze successen als uitgangspunt is het merk met de Scorpione nu klaar om de nieuwe uitdagingen van zowel de autosport als de internationale markt aan te gaan door zijn assortiment in 2021 verder op te frissen: nieuwe kleuren, nieuwe afwerkingen en nieuwe details om de twee zielen van het merk te onderstrepen: stijl en prestaties. Het nieuwe assortiment wordt binnenkort onthuld en zal vanaf februari in alle dealers verkrijgbaar zijn. Abarth zal ook haar engagement in de racewereld consolideren door deel te nemen aan de Formule 4-kampioenschappen, met als doel deze winnende formule te exporteren naar de meest interessante buitenlandse kampioenschappen, zowel vanuit een sportief als een competitief standpunt. De samenwerking met particuliere rallyteams zal ook worden voortgezet in het kader van het project Abarth Customer Sport, met technische en technologische ondersteuning.

 

 

 

Nieuwe Abarth 595 Scorpioneoro en Abarth 595 Monster Energy Yamaha, de twee zielen van het merk Abarth

De overdracht van technologie van de racerij naar serieproductie is duidelijk zichtbaar in de Abarth 595 Scorpioneoro en Abarth 595 Monster Energy Yamaha, twee speciale series die afgelopen september werden gelanceerd. Beide modellen worden aangedreven door de 1,4-liter Abarth T-Jet motor, die ook de basis vormt van de Formule 4 eenzittertechnologie. De twee nieuwe modellen belichamen de dubbele ziel van het merk, evenals twee van zijn kernwaarden: respectievelijk Heritage en Fun.

De serie Abarth 595 Monster Energy Yamaha is de perfecte uitdrukking van de gedeelde waarden van de merken Abarth en Yamaha, gebaseerd op prestaties, competitie, technologie en plezier. Het nieuwe model, dat in een gelimiteerde oplage van 2000 werd geproduceerd, is geïnspireerd op de kleurstelling en het interieur van de YZR-M1 Monster Energy Yamaha MotoGP 2020, waarbij het "Monsterlabel" aan de motorkap werd toegevoegd als eerbetoon aan de nieuwe samenwerking met de welbekende energiedrank. De relatie met Yamaha duurt al sinds 2015, en met de lancering van deze nieuwe speciale serie wordt de band versterkt, gebaseerd op het vermogen om sportieve en racelijnen te overwinnen door "de straat op te gaan" met een aantal speciale series vol adrenaline: de Abarth 595 Yamaha Factory Racing Edition (2015), de Abarth 695 tweezitter Yamaha Factory Racing Edition (2015), en ten slotte de Abarth 695 XSR Yamaha Limited Edition (2017).

De tweede speciale serie, de exclusieve Abarth 595 Scorpioneoro, is een gelimiteerde oplage van slechts 2000 exemplaren die een eerbetoon is aan en geïnspireerd is op de exclusieve Autobianchi A112 Abarth "Gold Ring", beter bekend bij de fans als de A112 Abarth "Targa Oro". Een werkelijk exclusieve auto, waarvan in 1979 slechts 150 modellen werden geproduceerd, allemaal met zwarte kleurstelling, gouden afwerkingsdetails, verfijnde interieurs en een breed scala aan standaarduitrustingen, in overeenstemming met de Italiaanse traditie van "granturismo" auto's.

De sportieve successen van het seizoen 2020

Eén van de grote successen van vorig seizoen was de derde overwinning van het merk in de FIA R-GT Cup, gewonnen door de jonge Italiaan Andrea Mabellini, samen met Virginia Lenzi in een Bernini Rally-teamauto. In 2018 was het de Fransman Raphaël Astier die deze prestigieuze titel won, terwijl het in 2019 de Italiaan Enrico Brazzoli was. Mabellini won ook de Abarth Rally Cup 2020, het 'mono-merken' kampioenschap voor piloten aan boord van de Abarth 124 rally.

Pure adrenaline ook in de "powered by Abarth" F4-kampioenschappen in Duitsland en Italië, waar het wedstrijdschema werd afgewisseld met de door Abarth aangedreven auto's met in totaal 18 verschillende winnaars en 23 coureurs op het podium. Maar aan het einde van de kampioenschappen hadden ze elk maar één winnaar. In Italië werd voor het eerst in 7 edities een Italiaan tot winnaar uitgeroepen: Gabriele Minì, amper 15 jaar oud, met 4 overwinningen en 15 punten, die de serie een weekend eerder dan gepland won. De emoties waren even sterk in het Duitse F4-kampioenschap, dat werd gewonnen door de 16-jarige Brit Jonny Edgar. In de loop van het seizoen verzamelde hij 6 overwinningen en 13 punten, waarmee hij de titel in de laatste race veroverde na een nauwe strijd met de Amerikaan Jak Crawford en Finn Elias Seppänen, de andere twee titelkandidaten. De rode draad door beide kampioenschappen is de 1,4-liter, 160 pk sterke Abarth T-Jet motor, die zijn prestaties en betrouwbaarheid heeft bewezen.

De Formule 4 werd opgericht in 2014, op basis van een idee van FIA-voorzitter Jean Todt, en heeft Abarth gekozen als technische partner voor de levering van haar motoren. Dankzij de uitstekende verhouding tussen vermogen en gewicht garandeert de krachtige en betrouwbare Abarth Turbo 1.4 liter 160 pk motor die op de Tatuus éénzitters is gemonteerd, hoge prestaties (maximale snelheid van 240 km/u; acceleratie van 0-100 km/u in ongeveer 5 seconden). Zijn bewezen betrouwbaarheid maakt het ook mogelijk om de kosten van een seizoen in termen van teams en coureurs onder controle te houden. Het voldoet dus aan de opleidingseisen van de FIA voor de coureurs van de Formule-klasse van de toekomst, op een duurzame manier dankzij een lagere kostprijs per seizoen, in overeenstemming met de FIA- en Abarth-waarden voor de promotie van jong talent. Sinds 2014 zijn meer dan 350 coureurs de baan op gegaan om zich te bewijzen. In sommige gevallen hebben ze de top van hun specialiteit bereikt, bijvoorbeeld Lance Stroll, de eerste winnaar van het Italiaanse F4-kampioenschap "powered by Abarth" in 2014, nu een Formule 1-coureur. De Duitse Mick Schumacher, zoon van voormalig Ferrari-coureur Michael, reed ook in 2016 in de F4 en won dit jaar het Formule 2-wereldkampioenschap.

Succesvol eveneens op de digitale platformen

De uitgebreide familie van de Abarthisti-fandom blijft zijn gebruikelijke warme steun geven, zelfs vorig jaar toen het Abarth Day-evenement in virtuele vorm werd gehouden. Inderdaad, de community heeft Abarth in staat gesteld om een Guinness World Record™ te bereiken. De liefhebbers van Abarth verzamelden zich op het web voor een spectaculair online evenement, dat de grootste digitale bijeenkomst ter wereld werd dankzij de deelname van al haar fans, die binnen een uur 868 foto's van hun Abarth auto's uploadden op de speciaal gecreëerde Facebook pagina: dit was het record dat de Abarth Digital Day vestigde.

 

Brussel, 8 januari 2020

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN