Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

14 jun. 2021

De Britse piloot van Van Amersfoort bevestigde zijn uitstekende start van het seizoen door de eerste twee races te winnen: Luke Browning was de winnaar van een hard bevochten race 3.

11 jun. 2021

 • Het door Abarth aangedreven Tatuus-chassis van de Duitse serie keert terug naar het circuit op het Oostenrijkse circuit voor ronde 1 van het seizoen 2021
 • Vijfentwintig coureurs in de running voor de titel, vorig jaar gewonnen door Jonny Edgar
 • Zes evenementen in het schema voor 2021, op de Red Bull Ring, Zandvoort, Nürburgring, Hockenheim en Sachsenring

09 jun. 2021

 • Het acroniem "TC", afkorting van "Turismo Competizione", is verbonden met de roots van Abarth. De eerste auto die deze naam droeg was de Fiat-Abarth 850 TC, die nu zijn 60e verjaardag viert.
 • Dit acroniem belichaamde het vakmanschap van Abarth om het comfort van een auto voor dagelijks gebruik te combineren met zijn race-eigenschappen, handig voor onderweg en klaar om te racen in het weekend.
 • Turismo en Competizione zijn nu de signatuur van de twee versies van de nieuwe Abarth 595, als de twee zielen van het merk: stijl en prestaties.

17 mei 2021

Geweldige show op het Franse circuit met 37 Tatuus powered by Abarth, met de overwinning van Kirill Smal en Tim Tramnitz die twee races won.

 

 

 

12 mei 2021

De Italiaanse serie 'Powered by Abarth' gaat van start met recordaantallen op het Paul-Ricard circuit

11 mrt. 2021

 • Het Abarth 595 MY2021 gamma is vernieuwd en komt op de Belgische markt met de nieuwe 595, Turismo, Competizione en Esseesse.

 

19 feb. 2021

Hij is pas 15 jaar, wordt 16 op 20 maart, één dag voor de verjaardag van de onvergetelijke Ayrton Senna, en de passie in zijn stem als hij over motorsport praat is voelbaar.

28 jan. 2021

 • Na de successen van 2020 gaat Abarth's engagement in de autosport verder met 20 evenementen die al gepland zijn.
 • Achtste seizoen naast het Italiaanse F4 Powered by Abarth kampioenschap en zevende jaar voor het ADAC F4 Powered by Abarth kampioenschap.
 • Het engagement in het ERC wordt bevestigd met de derde editie van de Abarth Rally Cup, die een spannende uitdaging wordt tussen de Abarth 124 rally's, die ook deelnemen aan de FIA R-GT Cup.

12 jan. 2021

 • Het gamma Abarth 595 is opgefrist met de nieuwe 595, Turismo, Competizione en Esseesse.
 • Nieuwe interieurs, nieuwe kleuren en nieuwe details voor het gamma dat de twee zielen van het merk met de Schorpioen symboliseert: prestaties en stijl.

08 jan. 2021

 • Voor Abarth was 2020 opnieuw een succesvol jaar: de Abarth 124-rally heeft voor het derde achtereenvolgende jaar de FIA R-GT-Cup gewonnen - met name het wereldkampioenschap Gran Turismo®.
 • Italiaanse en Duitse F4-kampioenschappen "powered by Abarth": het succesverhaal van de promotie van jong talent gaat verder.
 • In het Italiaanse F4-kampioenschap was de jonge Gabriele Minì de eerste Italiaan die deze wedstrijd wist binnen te halen.
 • Eveneens commerciële successen: het marktaandeel steeg met bijna 50% ten opzichte van vorig jaar, waarmee een absoluut record werd gevestigd, en de 595 Scorpioneoro en 595 Monster Energy Yamaha bereikten 80% van de verkoop buiten de Italiaanse markt.
 • Naast de overwinningen op de weg of circuit heeft de Abarth Digital Day het Guinness World Record™ gewonnen voor de grootste digitale bijeenkomst ooit.

07 dec. 2020

 

Met de tweede plaats in de ACI Rally Monza vorig weekend wint Mabellini de FIA R-GT Cup, in de praktijk het "wereldkampioenschap" Gran Turismo.

 

03 dec. 2020

 • Aan de start van de Monza Rally zullen de jonge Italiaan Andrea Mabellini, winnaar van de Abarth Rally Cup 2020, en zijn landgenoot Roberto Gobbin, respectievelijk 1e en 4e in het FIA R-GT klassement staan.
 • Tegelijkertijd zal het Vallelunga-circuit de laatste ronde van het Italiaanse F4-kampioenschap 'powered by Abarth' organiseren.

24 nov. 2020

De twee recente nieuwigheden van het gamma, speciale series geproduceerd in beperkte oplage (2.000 exemplaren elk), zijn vanaf nu beschikbaar op de Belux-markt.

18 nov. 2020

 • Online wordt tot 29 november een liefdadigheidsactie georganiseerd door FCA Japan Co. Ltd, waarbij het allerlaatste exemplaar Abarth 124 spider dat in het "Land van de Rijzende Zon" op de markt wordt gebracht, zal worden geveild.
 • De winst gaat naar de non profit organisatie "Shine On! Kids", die al vele jaren de partner van het Scorpione-merk is in Japan.

02 nov. 2020

 • In de voorlaatste ronde van het Duitse F4-kampioenschap, overwinningen voor de Russische Lomko, Crawford en de Fransman Bernier.
 • Het kampioenschap wordt volgend weekend beslist op het circuit van Oschersleben in Duitsland, met Crawford (USA) en Edgar (UK) in de clinch.

30 okt. 2020

Halloween-sensaties aan boord van de nieuwe Abarth 595 Monster Energy Yamaha en Abarth 595 Scorpioneoro.

15 okt. 2020

De exclusieve Abarth 595 Scorpioneoro heeft een elegante zwarte kleurstelling, verrijkt met goudkleurige details en unieke elementen : een echt "collector's item" beschikbaar vanaf €26.890 (€26.001 in  Luxemburg)

17 sep. 2020

Op 18 september presenteert Abarth de nieuwe speciale reeks 595 Monster Energy Yamaha, die samen met de speciale reeks 595 Scorpioneoro wordt voorgesteld. Om die lancering kracht bij te zetten, keert Abarth terug naar de YZR-M1-motoren waarmee Maverick Viñales en Valentino Rossi van het Monster Energy Yamaha MotoGP-team in het weekend van 18 tot 20 september de ‘TISSOT Emilia-Romagna & Riviera di Rimini Grand Prix’ zullen rijden op het internationale circuit van Misano, dat werd vernoemd naar racepiloot Marco Simoncelli.

11 sep. 2020

 

Van Misano naar Turijn met de nieuwe speciale reeks Abarth 595 Monster Energy Yamaha met ‘Trastevere73’ aan het stuur. De tweevoudige wereldkampioen ‘eSport MotoGP’ en eerste officiële eSport-rijder van het Monster Energy Yamaha MotoGP-team zal de hoofdstad van het motorrijden op symbolisch wijze verbinden met de thuisstad van het merk met de Schorpioen.

 

 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN